Mozambik'teki Kolera Salgınında Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 37'ye Yükseldi

TAKİP ET

Mozambik Sağlık Bakanı Armindo Tiago, yılbaşından bu yana salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 37'ye yükseldiğini açıkladı. Şimdiye kadar 5 binden fazla vaka tespit edildiğini belirten Tiago, kolera salgınına karşı mücadele için aşı temin ettiklerini ve bu hafta içinde aşı kampanyasına başlayacaklarını duyurdu.

Mozambik Sağlık Bakanı Armindo Tiago, yılbaşından bu yana salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 37'ye yükseldiğini açıkladı. Şimdiye kadar 5 binden fazla vaka tespit edildiğini belirten Tiago, kolera salgınına karşı mücadele için aşı temin ettiklerini ve bu hafta içinde aşı kampanyasına başlayacaklarını duyurdu. Tiago, ülke çapında 700 bin kişiye kolera aşısı yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Küresel sağlık kuruluşları ve hükümetlerin aldığı tedbirlerle yıllardır azalış gösteren kolera vakaları, iklim değişikliği, yoksulluk ve çatışmalar gibi nedenlerle yeniden artış gösteriyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre, 2017'den 2021'e kadar dünya genelinde kolera vakası tespit edilen ülke sayısı 20'nin altında iken, sadece 2022 yılında 26 ülkede kolera salgını görüldü. Bu durum, hastalığın kontrolüne yönelik küresel çabaların daha da güçlendirilmesi gerektiğini ortaya koyuyor.

Mozambik Sağlık Bakanı Tiago, ülkede yapılan aşı kampanyasıyla ilgili olarak, kolera aşısının, hastalıkla mücadelede önemli bir araç olduğunu ve salgının yayılımını engellemeye yardımcı olacağını söyledi. Ayrıca Tiago, halkı hijyen kurallarına uymaları konusunda da uyardı. Su temizliği, el yıkama ve gıda hijyeni gibi basit önlemlerle kolera salgınının önüne geçilebileceği belirtildi.

Mozambik kolera salgın