'Mr. Bean' İptal Kültürünü Eleştirdi: Komedinin İşi Rencide Etmektir

TAKİP ET

"Mr. Bean" serisiyle tanınan komedi oyuncusu ve yazarı Rowan Atkinson, komedyenlerin de son yıllarda sık sık karşı karşıya kaldığı iptal kültürünü eleştirdi.

Mr. Bean serisiyle dünya çapında tanınan 67 yaşındaki ünlü aktör Rowan Atkinson, "Komedinin işi rencide etmektir" açıklamasında bulundu.

Atkinson, özgür bir toplumda komedyenlerin "kesinlikle her şey" hakkında şaka yapması gerektiğini söyledi. 

Daily Mail’in haberine göre Atkinson, komedinin amacının "küfür etme potansiyeline sahip olmak" olduğunu söyledi ve mizahın birini "gülünç" göstermek için yapıldığını ifade etti..

Irish Times’a konuşan Atkinson, komedyenlerin şaka yapmasına izin verilen şeyler hakkında kısıtlamalar koymak isteyenlerin dikkatli olmaları gerektiğini açıkladı.

Atkinson, "Bana göre komedinin işi gücendirmek ya da gücendirme potansiyeline sahip olmak. Komedi bu potansiyelden arındırılamaz, her şakanın bir kurbanı vardır" dedi.

"Özgür bir toplumda, kesinlikle her şey hakkında şaka yapmanıza izin verilmelidir" diyen Atkinson, sosyal medyanın rolünden de bahsetti.

Platformların öfke uyandırmamak için orijinal içeriklerde yer alan şakaları çıkardığını ve teknolojinin nasıl kullanılacağının hala öğrenilmediğini söyledi.

mr bean rowan atkinson iptal kültürü komedi cancel kültürü