MS. 2022-Türkiye | 2 Kişiyi Isıran Başıboş Köpek Kuduz Çıktı: 6 Mahalle Karantina Altına Alındı

TAKİP ET

Türkiye büyük bir süratle Hindistanlaşıyor.

Büyük bir süratle Hindistanlaşan Türkiye, ciddi bir başıboş köpek sorunuyla karşı karşıya. Geçtiğimiz günlerde başıboş köpeklerden kaçarken kamyonun altında alan 9 yaşındaki Mahra Pelin Pınar, günler süren yaşam savaşını kaybetmişti. Ondan kısa bir süre önce de 20 yaşındaki Rabia Kallı başıboş köpeklerden kaçarken yaşamını yitirmişti.

Mahra Melin Pınar'ın Annesi Derya Pınar'dan Acı Sözler: 'Özür Dilerim Anneciğim Köpekler Saldırdı' Dedi

Başıboş Sokak Köpeklerinden Kaçarken Otomobilin Çarptığı Rabia Kallı Hayatını Kaybetti


Bu iki ölümden önce de yurdun muhtelif yerlerinde onlarca saldırı meydana gelmiş, hemen her yaştan yüzlerce yurttaş zarar görmüştü. TamgaTürk'ün ayrıntılı özel haberleri için tıklayınız: 

ÖZEL HABER | Türkiye'nin Başıboş Köpek Sorunu

Dünya, Vatandaşlarını Uyarıyor: Türkiye'de Başıboş Köpeklere Dikkat Hatay'ın Hatay ilçesinin Çınarbaşı Mahallesi'nde meydana gelen olayda Zübeyir A. ve Zerrin A. isimli vatandaşlar başıboş bir köpeğin saldırısına uğradı. Vatandaşları yaralayan köpeğin itlafının ardından Adana Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'nde yapılan incelemede köpeğin kuduz olduğu tespit edildi.

Bunun ardından Hassa Kaymakamı Ahmet Korkmaz, ilçedeki 6 mahallede karantina kararı verdi.



Şubat ayında da Mardin'in Derik ilçesinde 4'ü çocuk 7 kişiyi ısıran bir köpeğin kuduz olduğu ortaya çıkmış ve Bahçelievler Mahallesi karantinaya alınmıştı. 

Başıboş Köpek Sorunu Büyüyor: 2022 Türkiye'sinde Mardin'de Kuduz Alarmı

milattan sonra 2022 türkiye hatay hassa mardin derik 2 kişiyi ısıran başıboş köpek kuduz çıktı 6 mahalle karantina alındı