MSB'den Aylar Sonra Gelen Sarıklı Amiral Açıklaması

TAKİP ET

MSB, cübbeli ve sarıklı fotoğrafları ortaya çıkan Tuğamiral Mehmet Sarı'nın Deniz İkmal Komutanlığı görevinde olmadığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), üniforması üzerine giydiği cübbe ve sarıkla fotoğraf paylaşan Tuğamiral Mehmet Sarı hakkında açıklamalarda bulundu. Aylar sonra gelen açıklamada Sarı’nın Deniz İkmal Komutanlığı görevinde olmadığı belirtildi. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) disiplin anlayışıyla bağdaşmayacak fotoğraf veren askere de olumlu bakmadık, bakmayız. Bunun münferit bir hadise olduğu açıkça bellidir. Söz konusu görüntünün yayımlandığı gün TSK, zaten kendi içinde çok yönlü idari bir soruşturmayı hemen başlatmış ve sonuçlandırmıştır. Halen konu üzerinde çalışan Milli Savunma Bakanlığımız kendi üzerine düşeni mutlaka yapacaktır” sözlerine rağmen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın başkanlık ettiği bakanlık Yüksek Disiplin Kurulu, Tuğamiral Sarı hakkında açılan disiplin soruşturmasını dördüncü ayını doldurmasına rağmen henüz sonuçlandırmadı. 

Yanıtsız Bırakılan Sorulara Aylar Sonra Cevap

Milli Savunma Bakanlığı, Sarı’nın görevde olup olmadığıyla ilgili bir açıklama yapmamış ve bu konuda sorulan soruları yanıtsız bırakmıştı. Ancak Bakanlık yetkilileri, dün düzenlenen basın toplantısında, “Söz konusu personel hakkında TSK Disiplin Kanunu esasları doğrultusunda Yüksek Disiplin Kurulu işlemleri devam etmektedir” dedi. Sarı’nın halihazırda Deniz İkmal Komutanlığı görevinde olmadığını söyleyen yetkililer, Sarı'nın hakkında disiplin soruşturması başlatılmasından hemen sonra görevden alındığını bildirdi.

Tuğamiral Sarı’nın ağustos ayı başında yapılacak YAŞ’ta emekliye sevk edileceği yönündeki iddialarla ilgili ise bakanlık yetkilileri, “Bu konu YAŞ’ın takdirindedir” ifadelerini kullandı.

sarıklı amiral milli savunma bakanlığı görevden alındı deniz ikmal komutanı olmadığı açıklandı cübbe