MSB'den Emekli Askerlere 'Susun' Uyarısı

TAKİP ET

MSB'nin emekli askerler için hazırladığı 'Emekli Personel İçin Bilgi Notu'nda emekli askerlerin yaptığı bazı açıklamaların 'istismara uygun bir ortam yarattığı' iddia edildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 104 emekli amiralin Montrö ve cüppeli amiral konusunda yaptığı ortak açıklamanın ardından önlem almaya devam ediyor. Emekli askerleri susturarak bu tür eylemleri engellemeye çalışan MSB, emekli askerlere “Emekli Personel İçin Bilgi Notu” başlıklı bir metin gönderdi. Metinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensubu olmanın emeklilikte de önemli sorumluluklar yüklediği belirtilerek emekli askerlere uyarılarda bulunuldu. 

Emekli askerlerin kullanabileceği ifadelerin istismara uygun bir ortam yaratabileceği öne sürülen metinde, “Halkımız, TSK’ye olağanüstü bir sevgi ve ihtimam gösterdiğinden, muvazzaf personel ve emeklilerimizin çeşitli platformlardaki beyanatına büyük ilgi duymakta, bu sırada istem dışı da olsa yanlış anlaşılabilecek ifadeler art niyetli kişi ve kurumlarca istismara açık ve uygun bir ortam yaratmaktadır. Bu nedenle bazı münferit müessif olaylar, TSK’nin ve emeklilerinin kamu vicdanında oluşmuş değerlerini zaman zaman yıpratabilmektedir” denildi.

Metinde kamu görevlerinden ayrılan personeller için de bu personellerin hangi sebeple olursa olsun ayrılmaları durumunda  ayrıldıkları tarihten önceki iki yıl içinde hizmetinde bulundukları daire, idare, kurum ve kuruluşlara karşı ayrıldıkları tarihten başlayarak üç yıl süreyle, o daire, idare, kurum ve kuruluştaki görev ve faaliyet alanlarıyla ilgili konularda doğrudan doğruya veya dolaylı olarak görev ve iş alamayacakları belirtildi. Ayrıca bu kişilerin taahhüde giremeyecekleri, komisyonculuk ve temsilcilik yapamayacakları da ifade edildi.

 

milli savunma bakanlığı emekli asker metin sus basın açıklama istismar ortam