MSB'den ''Katarlılar Sınavsız Tıp Okuyabilecekler'' Haberlerine İlişkin Açıklama

TAKİP ET

MSB, Katarlı öğrencilerin Türkiye'de sınava girmeden tıp, diş hekimliği ve eczacılık eğitimi alabileceklerine ilişkin haberler hakkında açıklama yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onayıyla Türkiye ile Katar arasında yapılan “Askeri Sağlık Alanında Eğitim ve İşbirliği” Protokolü sonrasında çıkan 'Katarlı öğrencilerin Türkiye'de sınava girmeden tıp, diş hekimliği ve eczacılık eğitimi alabilmesi' haberleri hakkında açıklama yaptı. 

Genelkurmay Basın ve Yayın Halkla İlişkiler Müşaviri Albay Zeki Aktürk, ''Katarlıların tıp fakültelerine sınavsız ve ücretsiz gireceği ile ilgili tartışmalar gerçeği yansıtmıyor" dedi.

MSB kaynakları tarafından yapılan açıklamada, "Bu protokol askeri sağlık alanında işbirliği protokolü ve misafir personel ve misafir öğrenciler Katar Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan asker sivil personel ile Katar silahlı kuvvetlerinde görev yapmak üzere eğitim alacak personeli kapsıyor. Her Katar’lının sınavsız tıp fakültelerine girmesi diye birşey yok bu protokolde. Detaylı bilgilendirme yapılacak" denildi.

Aktürk, eğitime kabul edilecek öğrencilerde aranan şartların yer aldığı listede YKS veya herhangi bir sınava yer verilmemesine ilişkin bir bilgi vermedi.

milli savunma bakanlığı açıklama katar öğrenci tıp eczane açıklama zeki aktürk