MSG Başkanı Ferhat Göçer'den Partilere Telif Uyarısı: Mitinglerde Çalınan Parçaların Telifini Ödeyin

TAKİP ET

MSG Başkanı Ferhat Göçer, mitinglerde çalınan eserlerin telifinin ödenmesi için siyasi partilere ihtarname göndereceklerini açıkladı.

Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG), kendisine üye olan eser sahiplerinin (besteci, söz yazarı, yayımcı, aranjör) eserleri için müzik kullanıcılarına kullanım izni ve lisansı veren, mali haklarını toplayan ve toplanan telifleri üyesi eser sahiplerine dağıtan bir meslek birliğidir. MSG’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Göçer, 14 Mayıs genel seçimleri öncesi siyasi partilere telif hakları konusunda çağrıda bulundu.

“Mitingler Konser Alanlarına Dönüştü”

Göçer, yaptığı açıklamada, tüm parti temsilcilerinin telif haklarını destekleyici açıklamalar yapmasının ümit verici olmasına karşın seçim döneminde karşılaşılan durumun endişe verici olduğunu belirtti. Göçer, “Mitingler, konuşmacılar mikrofon başına geçinceye kadar hoparlörlerden yayınlanan müziklerle konser alanlarına dönüşmüş durumda. Türkiye’nin dört bir yanında her gün onlarca miting yapılıyor. Otobüslerde ve miting alanlarında, partilerin kendi slogan şarkıları; üyemiz eser sahiplerinin izinli izinsiz şarkıları hoparlörlerden bangır bangır çalınıyor.” dedi.

“Telifini Ödemeyenlere Hakkımızı Arayacağız”

Göçer, telif haklarına saygı gösterilmesini beklemek en doğal hakları olduğunu vurgulayarak, tüm parti teşkilatlarına seslendi. Göçer, “Konser alanına çevirdiğiniz mitinglerde çalınan eserlerin telifini ödeyin. Telifini ödemeyen, eser sahibi üyelerimizin iznini almayan tüm parti teşkilatlarına ihtarname gönderip, alanlarda tespit yaparak hakkımızı arayacağız.” diye konuştu.

ferhat göçer msg şarkı miting siyasi partiler telif