Mu Varyantı Türkiye'de Görüldü

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mu Varyantı'nın Türkiye'de görüldüğünü açıkladı.

Kabine toplantısı sonrasında basın açıklaması yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama oranlarının giderek arttığını ve 2-3 gün içerisinde yüz milyon doz aşıya ulaşılacağını söyledi.

PCR testinin ücretli olarak uygulanmasının düşünülmediğini belirten Koca, zorunlu PCR testleri için hastanelerde yoğunluk oluşup oluşmadığına ilişkin soruya "Bütün alanlarda istemiyoruz, PCR'ın istendiği belli alanlar var ve bunu da 48 saat öncesinden istiyoruz. Dolayısıyla o yoğunluk 48 saate yayılmış oluyor, o anlamda ciddi bir sorun olacağını düşünmüyorum, çünkü büyük kapasitemiz var" diye yanıt verdi.

Mu Varyantı

Mu Varyantı'na karşı ek bir tedbir düşünmediklerini belirten Koca, "Şu an ilave bir tedbir getirmeyi düşünmüyoruz. Çünkü şu ana kadar 2 vaka dışında 'Mu' varyantı tespit ettiğimiz kişi olmadı" diye konuştu.

Türkiye'deki Çin Virüsü vakalarının yüzde 90'ından fazlasının "Delta" ya da "Delta Plus" varyantları olduğunu aktaran Koca, "İki doz aşı yapılanların sayısının artmasıyla vakaların giderek düşeceğini düşünüyorum. Ama bizim, toplumsal bağışıklık oluşuncaya kadar maske, mesafe gibi bildiğimiz klasik tedbirlere mutlak uyumu sağlamamız gerekiyor" dedi.

Aşılamada Yüzde 85 Oranında Toplumsal Bağışıklık

18 yaş üzerinde en az bir doz aşı yaptıranların oranının yüzde 80'lere, iki doz aşı yaptıranların yüzde 62'ye geldiğini belirten Koca, toplumsal bağışıklığın aşılamada yüzde 85 oranına ulaşılmasıyla sağlanacağına inandıklarını ifade etti.

Mu Varyantı Türkiye'de Görüldü Aşılamada Yüzde 85 Oranında Toplumsal Bağışıklık