Mücahit Birinci'den Açıklama

TAKİP ET

WhatsApp mesajları ifşa olduktan sonra istifa edeceği ileri sürülen Mücahit Birinci'den açıklama geldi.

Kısa süre önce müstehcen WhatsApp görüşmeleri ifşa edilen Mücahit Birinci'nin istifa ettiği ileri sürülmüş, Birinci'nin AKP MKYK WhatsApp grubundan çıktığı öğrenilmişti.

Mücahit Birinci'nin İstifası İstendi


Birinci Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Telefon numaramı, bu alçakların paylaşması sonucu değiştirdiğim için MKYK Whatsapp grubundan otomatik olarak düştüm. Sağolsun Fatih başkanımız aradı, geçmiş olsun dedi ve gruba tekrar kaydetti. Sorun şu: Bu derece basit ve teknik bir hadise Cumhuriyet Gazetesine neden sızar?" ifadelerini kullandı.

Telefon numaramı, bu alçakların paylaşması sonucu değiştirdiğim için MKYK Whatsapp grubundan otomatik olarak düştüm. Sağolsun Fatih başkanımız aradı, geçmiş olsun dedi ve gruba tekrar kaydetti. Sorun şu:
Bu derece basit ve teknik bir hadise Cumhuriyet Gazetesine neden sızar?
— Mücahit Birinci (@birincimucahit) November 26, 2021

Ne Olmuştu?


AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci'nin WhatsApp görüşmeleri ifşa edilmiş, Birinci bu görüşmeler "iftira" ve "uydurma" olarak nitelemişti.

Mücahit Birinci Vatandaşı Fişlemeye Başladı


Ancak Birinci'nin yaptığı WhatsApp görüşmelerinde "yarın Rize'ye gideceğini" söylediği tarihin 7 Eylül olduğu ve 8 Eylül'de Rize'ye "sıla-i rahim" için gittiği ortaya çıktı.

Kendisine kumpas kurulduğunu iddia eden Birinci İBB yakınlarındaki bir bankamatikten Western Union aracılığıyla Ukrayna'ya para gönderildiğini iddia etmişti.