Müdür Yardımcısı, Müdürlük Sınavında Kopya Çekerken Yakalandı

TAKİP ET

Ankara'da bir ilkokulda müdür yardımcısı olarak görev yapan A.B. girdiği müdürlük sınavında kopya çekerken yakalandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı okullara müdür ve müdür yardımcısı seçmek için pazar günü 50 il ve 52 sınav merkezinde 2021-MEB-EKYS sınavı yapıldı.

Sınava katılan ilkokul müdür yardımcısı A.B., kopya çekerken yakalandı. Gözetmen tarafından yakalan A.B., gözaltına alındı. İfadesinin ardından serbest bırakılan A.B. hakkında soruşturma başlatıldı.

Telefonu Sessize Almayı Unutunca Yakalandı

Üst aramasından geçmek için telefonu iç çamaşırının içine sokan A.B.'nin soruları göndermek için ''Ahde Vefa'' adlı bir WhatsApp grubu kurduğu ortaya çıktı. Eşi, kardeşi ve kardeşinin eşinden oluşan gruba soruları gönderen A.B., telefonu sessize almayı unutunca gelen mesaj sesiyle yakalandı. A.B.'nin mesaj sesini duyan gözetmenin ihbarı üzerine okula gelen ekiplere “Sınavdan bir gün önce eşim, kardeşim ve kardeşimin eşine kopya olayını anlattım. Onlar karşı geldi. ‘İyi günde, kötü günde hep beraberiz’ diyerek WhatsApp’ta ‘Ahde Vefa’ grubunu kurdum, onları ekledim. Cep telefonunu iç çamaşırıma gizleyerek, içeriye soktum. Soruları çekip gruba attım, ancak telefonun sesini kapatmayı unutmuşum, cevap geldiğinde, telefondan ses çıkınca fark edildim. Sınav gözetmeni gelip telefonu aldı, ardından da polis geldi” dediği öğrenildi.

müdür yardımcısı sınav telefon kopya yakalandı gözetmen whatsapp grup ahde vefa