Müftü, Kuran Kurslarının Elektrik Faturasını Ödeyene Cenneti Müjdeledi İddiası

TAKİP ET

Yalvaç Müftüsü, 'Kuran kurslarının elektrik borcunu ödeyene cenneti müjdeleyeceğine' ilişkin sözlerine açıklama getirdi.

Yalvaç İlçe Müftüsü Ömer Can, ilçede bulunan Kuran kurslarının 60 bin liralık elektrik borcunu ödeyene 'cenneti müjdeleyeceğini' söyledi.

Tepkiler üzerine açıklama yapan Can, "Sadece cemaate böyle hayırların vesile olacağı durumları anlattım" dedi.

Halk TV’nin haberine göre, Isparta'nın Yalvaç ilçesi müftüsü Ömer Can, ilçede bulunan Kuran kurslarının Diyanet tarafından 60 bin liralık elektrik faturası borcunu karşılayanlara "cennet garantisi" verdi.

Müftü Ömer Can, konuşmaların tepki çekmesi üzerine açıklama yaptı. Can, “Kimseye cenetten yer vadetmek gibi bir dengesizliğe düşmedim, düşmem. Sadece cemaate böyle hayırların vesile olacağı durumları anlattım. Bundan sonra da anlatmaya devam edeceğim. Kimin ne hesabı var bilemem. Alnım ak başım dik. Bu yalanı ortaya atanları bu yalana alet olanları Allah'a havale ediyorum” diye konuştu.

Müftü Can'ın hitap ettiği cemaat içerisinde olan Kızılca Mahallesi Muhtarı Soner Günay "Bu sözleri hepimiz duyduk" dedi. Günay, AKP Isparta Milletvekili Recep Özel’in ilçeyi ziyaretinde olanları anlattı. Günay, "Bu konuyu ben dillendirdim. Müftü Bey'in uyarılmasını istedik. Konuşmanın yanlış olduğunu, farklı yerlere gidebileceğini, inanan insanların olabileceğini söyledim. Uyarı yapılmasını istedik" dedi.

müftü yalvaç müftüsü Yalova müftü ömer can Kuran kursu cennet garantisi