Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı: Şehrimiz Ormanlarının Yüzde 8'ini Kaybetti

TAKİP ET

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla'nın ormanlarının yüzde 8'ini kaybettiğini açıkladı.

Muğla'daki orman yangınları kontrol altına alınırken, şehrin çeşitli yerlerinde çıkan orman yangınları nedeniyle 66 bin hektar ormanlık alan kül oldu. 

Ormanlarda meydana gelen tahribatı görmek ve yangın alanlarında incelemelerde bulunmak için havadan gözlem yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum, Milas, Kavaklıdere, Menteşe, Marmaris ve Köyceğiz ilçelerinde incelemelerde bulundu.

Gürün, yaptığı incelemelerin ardından şunları kaydetti:

“29 Temmuz'da başlayıp 12 Ağustos'ta kontrol altına alınan orman yangınları bizden çok şey aldı. Havadan inceleme fırsatı bulduğum yangınların coğrafyamızda bıraktığı iz, yeşille siyahın mücadelesi gibi ormanlarımızı savaş alanına çevirmiş. Yüzde 68 orman varlığına sahip şehrimiz bu zenginliğinin yüzde 8'ini kaybetti. Zamanı geri alamayız ama ormanlarımızı yeniden umutla yeşertebiliriz. Yangın söndürmede aktif rol alan helikopterimiz görevini tamamladı. Bu hava aracının Muğla'ya getirilmesinde büyük rolü olan WWF- Türkiye Doğal Hayatı Koruma Vakfı ve katkı sunan diğer herkese tek tek teşekkür ediyorum.”

muğla muğla büyükşehir belediye başkanı osman gürün ormanlar ormanlık alan yüzde 8 kaybetti yüzde 60 kaldı 66 bin hektar yangın