Muğla'da Kapalı Olan Otelde 16 Kaçak Bulundu: Otel Sahibi Tutuklandı

TAKİP ET

Polis ekipleri Muğla'da kapalı olan bir otelde kalan16 kaçak yakaladı. Otelin işletmecisi gözaltına alındıktan sonra mahkemece tutuklanırken, kaçak göçmenler İl Göç İdaresine sevk edildi.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde polis ekipleri kapalı otelde kalan 16 kaçak yakaladı. Otelin işletmecisi gözaltına alındıktan sonra mahkemece tutuklanırken, kaçak göçmenler İl Göç İdaresine sevk edildi.

Takip ettikleri kişinin girdiği adresin kapalı bir otel olduğunu fark eden ekipler, Cumhuriyet Savcılığından arama kararı alarak operasyon için düğmeye bastı.

Operasyonda kapalı otelde 15 Suriye ve 1 Filistin uyruklu kaçak göçmen yakalandı. Kaçak göçmenleri kayıt dışı olarak konaklattırdığı tespit edilen işletmeci S.Y. gözaltına alındı. Kaçak göçmenler işlemlerinin ardından İl Göç İdaresine sevk edildi.

Yasa dışı göçmenleri konaklatan işletmeci S.Y. ise işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemede tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

Öte yandan Marmaris Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Grup Amirliği ekipleri ilçenin her noktasında yasadışı konaklama ve insan ticareti ile ilgili çalışmaların aralıksız devam edeceğini bildirdi.

kaçak Sığınmacı mülteci suriyeli muğla marmaris