Muğla'da Öğrencisini Taciz Eden Öğretim Görevlisi Şahin Gümüş Tutuklandı

TAKİP ET

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Şahin Gümüş, kazı evinde birlikte kaldığı bir öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla tutuklandı.

Duvar Gazetesi'nden Esma Turan'ın haberine göre Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Şahin Gümüş, kazı evinde birlikte kaldığı bir öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla tutuklandı.

Ssanat tarihi öğrencisi olan maüdur A.B., 6 Ağustos'ta Fethiye Yeşilüzümlü Mahallesi'nde kazı çalışmalarına katıldı. Arkadaşları ve öğretim görevlisi Şahin Gümüş ile birlikte çalıştıktan sonra, arkadaşları evlerine dönerken A.B. kalacak yeri olmadığı için öğretmeni ile öğrencilere tahsis edilen kazı evinde konaklamak zorunda kaldı.

Genç kadın, Şahin Gümüş'ün "alkol alalım mı?" teklifini önce reddetti, ancak ısrarlarının ardından kabul etti. Bu sırada, A.B. Şahin Gümüş tarafından cinsel saldırıya uğradı. Olaydan sonra, A.B., "kendisine kimsenin inanmayacağını" düşünerek şikayetçi olmadı. Ancak 29 Aralık'ta sinir krizi geçirdi ve hastaneye kaldırıldıktan sonra karakola giderek Şahin Gümüş'ten şikayetçi oldu.

Şahin Gümüş, 2 Ocak'ta gözaltına alındı ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği tarafından "basit cinsel saldırı" suçundan tutuklanan Şahin Gümüş, cezaevine gönderildi. Ancak, Şahin Gümüş suçlamaları kabul etmedi.

muğla muğla sıtkı koçman üniversitesi şahin gümüş arkeoloji