Muğla'da Orman Yangını Çıkartan Şüpheli: Büyü Bozmak İçin Yaktım

TAKİP ET

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 10 dönüm ormanın zarar gördüğü yangınla ilgili 25 yaşındaki Fırat K. adlı şahıs gözaltına alındı.

Menteşe ilçesinin Kızıldağ mevkisinde 31 Temmuz'da saat 18.00 sıralarında ormanda dumanların yükseldiğini görenler, 112 Acil Çağrı hattını arayarak ihbarda bulundu. İhbarın ardından yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 6 helikopter, 4 uçakla havadan; 7 arazöz, 3 su tankeri, 1 dozer ve 50 personel ile karadan müdahale edildi. Yarım saat süren müdahalenin ardından 10 dönümlük alan zarar gördü.

Başsavcılık tarafından yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için başlatılan soruşturmada Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çevredeki 70 güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Ekipler, yangını 25 yaşındaki Fırat K.'nin çıkardığını belirledi.

Fırat K., polisin evine düzenlediği operasyonla gözaltına alındı. Fırat K., polisteki ilk ifadesinde, kafasında garip sesler duyduğunu, Muğla'da büyü olduğunu, büyüyü bozmak için ormana gidip, çakmağıyla yaktığını iddia etti. Fırat K., ifadesinde, ormanı yakmasının ardından eve gidip, üzerini değiştirdiğini de anlattı.

DHA'nın haberine göre şüpheli Fırat K.'nin yangını çıkardıktan sonra ormandan kaçarken çevredekiler tarafından çekilen cep telefonu görüntüsü de ortaya çıktı. Terör bağlantısı araştırılan Fırat K., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 

muğla yangın orman yangını fırat k