Muğla Valisi İdris Akbıyık, Şehitlerimizi Anmayan İmama Tepki Gösteren Kaymakama Destek Çıktı

TAKİP ET

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Diyarbakır Kulp Kaymakamı Burak Akeller'e destek mesajı gönderdi.

Dün ortaya çıkan haberlere göre Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bulunan Kuba Camii imamı M.K., Diyanet'in verdiği hutbede iddiaya göre kahraman şehitlerimiz ve terör ile ilgili olan kısmı atladı ve o esnada cuma namazı için camide bulunan Kulp Kaymakam'ı Burak Akeller ise bu duruma tepki göstererek cami imamını, hutbeyi tam olarak okuması noktasında ikaz etti.

Diyarbakır'da Bir İmam, Cuma Hutbesinde Şehitlerimizin Yer Aldığı Kısmı Atladı: Kaymakam Tepki Gösterdi

İddia edilene göre yaşanan olay sonrasında Kaymakam Akeller, imam M.K.'yı imam odasında şiddet barındıran bir şekilde uyardı. M.K. olay sonrasında darp raporu alarak Kaymakam Akeller'den şikayetçi oldu.

Kaymakam Akeller ise İmam M.K.'yı darp etmediğini, kendisini uyardığını belirterek, "Bugün Kuba Camii'ne cuma namazı için gittik. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her hafta okunması gereken hutbede, bu hafta şehitlerimiz ile ilgili olarak rahmet duası vardı. Cami imamı bu kısmı okumadı, ben de hutbeden sonra dışarıda kendisine yüksek sesle tepki gösterdim. İmam 'Bana baskı yapılıyor, o yüzden okumadım' deyince, ben de bu cevaba kızıp 'Sen devletin imamısın, kim baskı yapabilir?' dedim. Sonra kendisi gidip darp raporu almış ama raporda iddia edildiği gibi bir darp değil de bacağının ağrıdığı yazıyor. Ben olayı İl Valimize de aktardım. İddia edildiği gibi ben devleti temsil eden biri olarak kimseyi darp etmedim" açıklamasını yapmıştı.

Yaşanan olayların ardından Muğla Valisi İdris Akbıyık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Kaymakam Burak Akeller'e destek çıktı. Vali Akbıyık sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir memuru ettiği yemine ve yediği ekmeğe sadık kalarak bu devletin tarafında olmalıdır. Bu bayrak bu vatan uğruna şehadete eren kahramanları, şehitleri anmamak tarafını belli etmektir."

vali kaymakam destek