Muğla'da 32 Saha JES İçin İlana Çıkarıldı

TAKİP ET

Muğla'da 'Jeotermal Enerji Santralleri' için 32 saha daha ilana çıkarıldı.

Tesis edildiği sahalarda ağaçları kuruttuğu, canlıların yaşam sahalarını işgal ettiği gerekçesiyle adeta bir doğa katliamı olarak nitelendirilen jeotermal enerji santrallerine ilişkin eleştirilere kulak tıkayan iktidar onlarca sahayı bu kapsamda ihaleye çıkarmaya devam ediyor.

Cumhuriyet gazetesinden Mustafa Çakır'ın haberine göre son olarak Muğla'da 32 saha daha ihaleye çıkarıldı. İhaleye çıkarılan sahalar arasında tarihi alanlar ve turistik bölgelerin yanı sıra caretta carettaların yumurtlama alanlarının da olması tepki topladı.

Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nın yayımladığı ilana göre 32 sahadan 28'i için arama, 4'ü için işletme ruhsatı verilecek. 30 yıl süreli işletme ruhsatı verilecek sahalar; Milas Karahayıt, Bodrum Dereköy, Köyceğiz ve Datça. 3 yıl süreyle arama ruhsatı verilecek sahalar arasında da Bodrum Mazı, Marmaris Turunç, Bozburun, İçmeler, Milas Ören, Milas Gölyaka-Şenköy-Bafa, Bodrum, Dalyan, Türkbükü, Datça, Bodrum Gökbel, Yalıkavak, Dalaman, Seydikemer, Milas Bozalan-Kayaönü, Menteşe, Ula, Bodrum Çamlık, Yatağan ve Marmaris Alayar bulunuyor.

İhaleler 26 Ekim’de sabah 09.30’dan itibaren 10’ar dakika arayla yapılacak.

jes muğla ilana çıkarıldı jeotermal enerji santrali