Muğla'da 7 Köpeği Öldürdüler

TAKİP ET

Muğla'nın Milas ilçesinde site sakinleri tarafından beslenen 7 köpeği zehirlediler.

Boğaziçi Mahallesi'ndeki site sakinlerinin beslediği 7 köpek, kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerin attığı zehirli kıymalar sebebiyle can verdi. 

Can çekişerek ölen köpeklerin yanında olan diğer köpekleri veterinere götürerek kurtaran site sakinleri ve hayvan severler jandarmaya suç duyurusunda bulundu. 

Beslediği iki köpeğin zehirlendiğini belirten Halime Güler, “Köpeklerim bahçemdeydi, gece yarısı havlamalarını duydum can havliyle bağırıyorlardı, dışarı çıktığımda can çekiştiklerini gördüm, ne yaptıysak kurtaramadık. Suçluların bulunması için jandarmaya şikayetçi olduk” dedi.

Adem Çelik ise “Her yıl yaz sezonu geldiğinde özellikle kıyı mahallerinde bu tür toplu zehirlemeler oluyor ve önlenemiyor. Onlarca yüzlerce kez şikayet ettik, ama suçlular bulunamadı. Bu kez de kıyma ve tavuk etlerinin içine zehir koyarak her yere atmışlar. Bu hayvanların çoğu sahipli, sahipsiz olanlarda var, bu cinayeti işleyenlerin bulunmasını istiyoruz, çünkü bunun adı toplu katliam” sözleriyle duruma isyan etti. 

 

muğla milas 7 köpek zehirli kıyma öldürdüler halime güler adem çelik