Muhalefet Partileri Mecliste Daha Az Konuşsun İtirazı

TAKİP ET

AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, bütün partilerin eşit söz hakkı sürelerine itiraz etti.

AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker “ciddi adaletsizlik var” diyerek mevcut uygulamaya itiraz etti. 8 gün boyunca 2 bin 800 dakika konuşmanın milletvekili başına 4,79 dakika olarak dağıldığını söyleyen Şeker daha sonra bunu grupların milletvekili sayısına göre dağıttı. Şeker’in hesabına göre bu durumda 289 milletvekili olan AKP kişi başına 1,93 dakika, 138 milletvekili olan CHP kişi başına 4,5 dakika, 56 milletvekili olan HDP kişi başına 10 dakika, 48 milletvekili olan MHP kişi başına 11,67 dakika, 36 milletvekili bulunan İYİ Parti kişi başına 15,55 dakika konuştu. Şeker, “Parlamenter hükümet sistemi değil Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi var. Artık milletvekillerine adil bir şekilde dağıtılması lazım” dedi.

Şeker’in sandalye sayısına göre söz verilmesi anlamına gelen bu sözleri önümüzdeki yıl gündeme gelmesi beklenen iç tüzük değişikliğinde bu yönde bir değişiklik yapılabileceği fikrini doğurdu.

tbmm genel kurul bütçe görüşme görüşmeleri ilyas şeker akp mhp chp hdp iyi parti ak parti vekil milletvekili grup grubu parti süre konuşma süresi süresi kocaeli