Muhalefet Seçime Hazırlanıyor: 'Konuşanların Yarısı Oy Verse Yeter'

TAKİP ET

Yaklaşan seçimlere hazırlanan muhalefet partileri, sahada "olumlu" bir tabloyla karşılaştıklarını belirtiyor.

Türkiye, 2023 seçimlerine hazırlanıyor. Derin ekonomik buhranla birlikte AKP ve MHP'nin oylarında ciddi bir erime yaşandı. Anketlerin ortalamasına bakıldığında Cumhur İttifakı'nın toplam oyları yüzde 40'ın altına indi. Muhalefet oylarında dikkat çekici bir artış görülüyor.

Haziran Ayında Yapılan 11 Anketin Ortalaması: MHP Baraj Altında


Haziran 2023 seçimlerine bir yıldan az kalmasıyla birlikte siyasi partiler sahaya inmeye başladı. Yasama tatilinin başlamasının ardından AKP ve CHP İstanbul'da sahaya indi. MHP'nin de yakında sahaya inerek mitinglere başlayacağı belirtiliyor. 

Seçim Hazırlıkları Hızlandı: AKP İstanbul'da Sahaya İniyor

MHP de Sahaya İniyor: Mitingler Başlayacak

"Konuşanların Yarısı Oy Verse Yeter"

Gazete Duvar'ın haberine göre parti genel başkanları her hafta en az bir kenti ziyaret ediyor ve seçmene doğrudan temas ediyor. Bu ziyaretler öyle yoğunlaştı ki çok gezen liderlerden biri olan İYİ Parti lideri Meral Akşener'i Bilecik'te bir köpek bile ısırdı.

Akşener'i Bilecik'te Sokak Köpeği Isırdı


Ekonomik sorunlar iktidarı zayıflatırken muhalefete ivme kazandırıyor ve muhalif parti teşkilatları sahada kendilerine yöneldiğini gördükleri ilgiden memnun. Gazete Duvar'ın haberine göre AKP veya MHP'ye oy vermeyeceğiini söyleyen pek çok vatandaşla karşılaştığını belirten bir siyasi parti temsilcisi "Bir daha iktidara oy vermeyeceğini söyleyenlerin, itiraz edenlerin yarısı oy verse yeter, biz bu seçimi alırız" ifadelerini kullandı.

muhalefet seçime erken seçim hazırlanıyor konuşanların yarısı oy verse yeter duvar