Muhalefetin İstifa Ültimatomunu Lukaşenko Reddetti: Ülke Genelinde Grev Başlıyor

TAKİP ET

Lukaşenko Minsk'teki 100.000 yürüyüşçünün istifa etme talebine karşı çıkarak güvenlik güçlerine protestoculara yine sert müdahalede bulundurdu. Muhalefet halka Pazartesi günü harekete geçme çağrısı yaptı.

Belarus muhalefeti Aleksander Lukaşenko'ya 25 Ekim gece yarısına kadar iktidarı teslim etme ültimatomu vermişti, Lukaşenko'nun istifaya karşı çıkması ve güvenlik güçlerini protestocuların üzerine yollaması üzerine 26 Ekim'de ülke çapında genel grev çağrısı yapıldı.

Ülkede Mobil İnternet Bağlantısı Kesildi

Dün gece her zamanki gibi yetkililer Minsk'in merkezinde mobil interneti kesti, metro istasyonlarını kapattı ve önemli yerlere çevik kuvvet polisi yerleştirdi. Merkez boyunca askeri isyan kontrol araçları yerleştirilirken hemen hemen her kavşakta koruma askerleri bekledi.

Muhalefet lideri Sviatlana Tikhanovskaya, 25 Ekim'deki Minsk ve diğer şehirlerdeki protestolara yönelik baskıların ardından, çevik kuvvet polisinin başkent Minsk ve diğer şehirlerde on binlerce göstericiye karşı şok bombası ve plastik mermi kullandığı gerekçesiyle bahsedilen grevin başlatılması çağrısında bulundu. Belarus genelinde dün gece en az 280 kişi gözaltına alındı.

Muhalif Lider Çağrı Yaptı

Sviatlana Tikhanovskaya, Belarusluları yolları ve işyerlerini kapatmaya, devlet mağazalarını ve hizmetlerini kullanmayı bırakmaya ve banka hesaplarından tüm parayı çekmeye çağırırken "Rejim bir kez daha Belaruslulara gücün yapabileceği tek şey olduğunu gösterdi. Bu yüzden 26 Ekim ulusal grev başlayacak" şeklinde konuştu.

belarus muhalefet hileli seçim lukaşenko istifa etmedi lukaşenko protestolar alevlendi ültimatom reddetti tikhonovskaya grev başlıyor belarusta ülke genelinde grev başlıyor lukaşenko diktatörlüğü direniyor ağustos