Muhalefetin Oylarıyla Reddedilen Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifi'nin Yeniden Oylanması İçin Oylama Yapılacak

TAKİP ET

CHP, İYİ Parti ve HDP'in oylarıyla reddedilen Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifi'nin yeniden oylanması için oylama yapılacak.

Cumhur İttifakı'nın getirdiği kanun teklifi, AKP ve MHP milletvekillerinin birçoğunun oylamaya geç gelmesi sebebiyle muhalefetin oylarıyla reddedilmiş, böylece "Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanun Teklifi" düşmüştü. Muhalefetin oylarıyla reddedilen teklifin yeniden oylanması için oylama yapılacağı öğrenildi.

CHP, İYİ Parti ve HDP’in oylarıyla reddedilen Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifi’nin yeniden TBMM Genel Kurulu’na getirileceğine dair haberler üzerine açıklama yapan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Tartışmaları manipülatif görüyorum. İtiraz üzerine Başkanlık Divanı toplandı. Oylamanın yenilenmesi yönünde karar çıkarsa tekrarlanır” dedi.

''Bu TBMM’de ilk kez karşılaşılan bir durum değil. Daha önce de benzer şeylerle karşılaşılmış. İç Tüzük’ün 141. maddesinde 'Başkan ile katip üyeler birlikte sayar' diyor. 'Aralarında herhangi bir ihtilaf yoksa başkan sonucu açıklar' diyor. Ama bir uyuşmazlık varsa, bu ihtilaf üzerine o zaman elektronik oylamaya geçilmesi gerekiyor. Biz itiraz üzerine toplandık'' diyen Şentop, sorun görürsem gereğini yaparım diye ekledi.

Çıkan haberler üzerine açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “10 gün içinde eylemli İç Tüzük ihlalinden Anayasa Mahkemesi’ne gideceğiz” ifadelerini kullandı.

CHP İYİ Parti HDP güvenlik soruşturması kanun teklif oylama erdoğan tbmm