Muhalefetten Alman Propaganda Kanalı DW'ye Destek

TAKİP ET

Alman propaganda kanalı DW Türkçe, Türkiye'de lisans almadığı için erişim engeli getirilen DW'ye bazı siyasiler destek oldu.

Alman propaganda kanalı DW ve Amerikan propaganda kanalı VOA'ya almaları gereken lisansı almadıkları için erişim engeli getirildi.

Erişim engeli ile beraber tartışmalar başlarken muhalefetten karara tepkiler geldi. DW'ye konuşan muhalefetten isimler DW'ye getirilen erişim engelinin anayasaya aykırı olduğunu ileri sürdü.

Alman Propaganda Kanalı DW ve Amerikan Propaganda Kanalı VOA'ya Yayın Yasağı Geldi


Alman Propaganda Kanalı DW Türkçe ve Amerikan Propaganda Kanalı VOA'nın Neden Kapatıldığı Açıklandı


Kararın Anayasa'ya aykırı olduğunu ileri süren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Baskı, zulüm, sansür her otoriter rejimin siyasi olarak sonunu hazırlar." dedi

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Milletten desteğini yitirdikçe, aleyhine haber üretilmesini sınırlama gibi nafile bir çabanın içerisindeler." dedi

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu "Yayın durdurma cezaları, gazetecilere tutuklu yargılama ile başlamak üzere her türlü cezayla sindirme operasyonu çok başarılı bir biçimde yürütülüyor." diye konuştu.

Kürtçü terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin Sözcüsü Ebru Günay ise "Deutsche Welle'ye yönelik bu saldırı, bu kısıtlama biçimi, aslında basın özgürlüğünün çok doğrudan hedef alındığının en somut göstergesi" ifadelerini kullandı.

dw Deutsche Welle kılıçdaroğlu hdp mustafa yeneroğlu dwye erişim engeli