Muhalefetten Erdoğan'a 'Gara Operasyonunu İfşa Ettin' Tepkisi

TAKİP ET

Muhalefet liderlerinden Erdoğan'a "Gara operasyonunu ifşa ettin. Şehitlerimizin sorumlusu sensin" minvalindeki tepkiler artıyor.

Muhalefet, Gara'da terör örgütü PKK'nın 13 vatandaşımızı şehit etmesinin ardından Erdoğan'a tepkilerini artırıyor. Erdoğan'ı "Gara operasyonunu ifşa etmek" ile suçlayan muhalefet liderleri, "Gara'nın sorumlusu sensin" diyerek Erdoğan'ın sorumluluğu kabul etmesini beklediklerini belirtti. 

Davutoğlu: Erdoğan Bütün Operasyonu İfşa Etme Gafletinde Bulunmuştur

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yaptığı açıklamada "16 evde ağıtlar yükselirken Cumhurbaşkanı Erdoğan bir taraftan coşkulu ve kahkahalı bir kongre gerçekleştirdi, diğer taraftan acıları umursamaz bir şekilde istismar etmeye kalktı. Terörle mücadeleyi sürdüren ve tüm sorumluluğa sahip olması beklenen iktidarı unutup, muhalefet partilerine iftira, hakaret ve tehdit havada uçuştu. Evet haklısınız sayın Erdoğan; son derece başarısız bir operasyon gerçekleştirildi ve 16 canımızı yitirdik. Evet, bu operasyon planlama, uygulama ve kamu iletişimi açısından tam bir başarısızlıktır. Operasyon sonrası sergilenen tavır ise sorumsuzluk ve duyarsızlıktır. Planlama hatası vardır; çünkü dünyanın hiçbir yerinde kurtarma operasyonu ile kapsamlı terör operasyonu aynı anda icra edilemez. Uygulama olarak yanlıştır; çünkü operasyon şok etkisi yapacak şekilde insanlarımızın tutulduğu yere yönelik uygulanmamış; hava bombardımanı dahil olmak üzere insanlarımızın canını ikincil plana atacak şekilde başlatılmıştır. Böylece terör örgütüne canice eylemlerini adeta uygulama vakti ve fırsatı tanınmıştır. Öte yandan Cumhurbaşkanı, operasyonlar sürerken, akıl almaz bir şekilde müjde vereceği açıklaması ile harekatın hedefinin insanlarımızı kurtarmak olduğu imasında bulunarak, bütün operasyonu ifşa etme gafletinde bulunmuştur" ifadelerini kullandı.

Akşener: Başarılı Operasyonların Müjdesini Verip Felaketleri Valilere Bırakıyorsunuz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yaptığı açıklamada hükumetin algı yönetimi yaptığını belirterek "Ülkeyi yönetenler, devlet adabına, devlet edebine, devlet idaresinin sorumluluğuna uygun davranmasalar da, biz sözlerimizi seçerek konuşacağız. 10 şehrimizde, şehit cenazelerimiz vardı. 10 şehrimize ateş düştü. Milletçe yüreğimiz yandı. Gara’da, lanet terör örgütü pkk’ya yönelik operasyon, milli bir meseledir. Dolayısıyla, üzerinde konuşan herkesin, sözlerine dikkat etmesi gerekir. Ancak bu dikkat, yapılan bir yanlış varsa, bir hata varsa, üzerini örtmek için bahane olamaz. Başarılı operasyonların müjdesini kendi verip, felaketlerin açıklamasını, valilere, bakanlara havale etmek, devletin değil, algının yönetimidir" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu: Erdoğan Müjde Vereceğim Dedi Ama Askerlerimiz Şehit Oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehitlerimizin sorumlusunun Erdoğan olduğunu belirterek "Erdoğan ‘bir müjde vereceğim' dedi. Ama askerlerimizin tamamı şehit oldu. Açıklama yapmaktan korktular. Devleti yöneten birisi, ‘Çarşamba günü çok önemli bir açıklama yapacağım' diye bir açıklama yapmaz. Operasyonlar gizli yapılır, kimseye haber verilmez. Rahmetli Ecevit, terör örgütünün başındaki kişiyi alıp getirirken eşine bile haber vermemiştir. Devlet böyle yönetilir. Bırakın devleti bunlar bir köy bile yönetemezler! Davulla zurnayla rehine mi kurtarılır Allah aşkına? Rahmetli Ecevit, Kıbrıs çıkarmasını yaparken eşine bile haber vermemiştir. Bu davulla zurnayla harekat başlattık diyor" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

kemal kılıçdaroğlu meral akşener ahmet davutoğlu iyi parti gelecek partisi chp açıklama gara şehitler 13 şehit erdoğan sorumlu hedef sensin ifşa operasyon ifşa ettin suçlusun sorumlusun