Muhalefetten Lukaşenko'ya İstifa Etmesi İçin Verilen Süre Doldu

TAKİP ET

İki hafta önce muhalefetin Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'ya istifa etmesi için verdiği süre doldu.

Belarus'ta muhalif lider Svetlana Tikhanovskaya, 26 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Aleksandr Lukaşenko istifa edene kadar tüm ülke vatandaşlarına sokak gösterilerine devam etme çağrısında bulunmuştu. 25 Ekim tarihine kadar Lukaşenkoy'ya süre veren Tikhanovskaya, ülkedeki güvenlik görevlilerinin protestolara olan sert müdahalesini sona erdirmesini ve şu anda cezaevinde bulunan diğer muhalif isimlerin de serbest bırakılması için çağrı yapmıştı.

Tikhanovskaya, Lukaşenko’nun istifa etmemesi halinde ülkede genel grev yapılacağını ve protestoların artacağı konusunda uyarmıştı. Tikhanovskaya’nın Lukaşenko’ya istifa etmesi için verdiği sürenin dolması ile binlerce kişi yeniden sokaklara çıktı. Protestocular, Lukaşenko’ya tekrardan istifa çağrısın yaptı.

Ancak Tikhanovskaya’nın Lukaşenko’ya istifa etmesi için verdiği sürenin sona ermesinin ardından binlerce kişi yeniden sokaklara döküldü. Şu ana kadar 100'ün üzerinde gösterici polis tarafından gözaltına alındı. Polisin göstericilere biber gazı ve ses bombası ile müdahele ettiği, ayrıca polisin sert müdahelesiyle yaralanarak hastaneye kaldıran göstericlerin olduğu bilgisi aktarılıyor.

lukaşenko istifa belarus Svetlana Tikhanovskaya 25 ekim