Muhalif Gazeteciyi Tutuklamak İçin Uçak Kaçıran Diktatör Lukaşenko: Ben Diktatör Değilim, Muhalefet Darbe Yapacaktı

TAKİP ET

On binlerce muhalifini tutuklayan ve işkence eden, muhalif bir gazeteciyi tutuklamak için uçak kaçıran Belarus diktatörü Lukaşenko, diktatör olmadığını iddia etti.

Geçtiğimiz yıl yapılan tartışmalı seçimlerde Lukaşenko'nun 6. kez cumhurbaşkanı seçilmesi sonrasında Belarus'ta demokrasi yanlısı aktivistler sokaklara dökülmüş, diktatör Lukaşenko'nun kolluk kuvvetlerinin sert müdahaleleri ile karşı karşıya kalan on binlerce muhalefet tutuklanmış ve işkence gördükleri ortaya çıkmıştı.

Diktatör olmadığını, makul bir insan olduğunu iddia eden Belarus diktatörü Lukaşenko, öncelikli vazifesinin Belarus'un bekasını korumak olduğunu söyledi.

27 yıllık cumhurbaşkanlığı süresince Belarus'u otoriter biçimde yöneten ve muhaliflerine hayatı zindan eden Lukaşenko, ülke genelinde protestolara neden olan şaibeli seçimlerin "tam bir şeffaflık" içinde gerçekleştirildiğini ancak muhalefetin darbe yapmayı tasarladığını iddia etti.

2020 yılında yapılan şaibeli seçimler sonrasında gerçekleştirilen protestolarda 35 bin Belaruslu tutuklanmıştı. 

Diktatör Lukaşenko muhalif gazeteci Protaseviç'i tutuklamak için Yunanistan-Litvanya uçuşu gerçekleştiren İrlanda'nın Ryanair Havayolları'na ait uçağı kaçırtmış, sonrasında Protaseviç'in işkence gördüğünü gösteren ve Lukaşenko'ya karşı fikirlerinin değiştiğini söylediği videolar ülke televizyonlarında yayımlanmıştı.

Muhalif Gazeteciyi Tutuklamak İçin Uçak Kaçıran Diktatör Lukaşenko Ben Diktatör Değilim Muhalefet Darbe Yapacaktı