Muhalif Kanallara Karşı İktidarın Sansür Sopası Olan RTÜK, Bu Kez TRT Haber'i İncelemeye Aldı

TAKİP ET

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TRT Haber'in yerel seçimler öncesi ve 31 Mart günü AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Murat Kurum ve AKP yayınlarını inceleyecek.

Seçimlerin sona ermese de Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)’nun incelemeleri devam ediyor. RTÜK’te CHP kontenjanından seçilen üyeler Tuncay Keser ve İlhan Taşcı, TRT Haber’in seçim yayınlarının tek taraflı olması nedeniyle Üst Kurul tarafından incelenmesi gerektiğini talep ettiler. Seçimlerin tamamlanmasının ardından RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, bu şikayetin incelenmesine yönelik karar aldı.

Cumhuriyet'ten Mahir Barış'ın haberine göre, RTÜK, 31 Mart'ta seçim yasaklarının başlamasına rağmen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, AKP’nin Antalya Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü’nün yer aldığı reklam filmlerini gün boyunca ekranlara yansıtmıştı. Erdoğan, Kurum ve AKP yayınları yapan TRT Haber’in o günkü yayınları incelemeye karar verdi.

RTÜK, 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri’ne ilişkin FOX TV ve Halk TV’ye yüzde 5, TELE1’e yüzde 3 oranında reklam gelirlerine ceza vermişti. TRT Haber’in seçim yayınlarına ilişkin RTÜK’ün bu ay içinde karar verebileceği öğrenildi.

rtük rtük başkanı trt haber sansür rtük sansürü