Muharrem İnce: Afganistan'dan Gelenler Savaşçı, Özel Seçilerek Gönderiliyorlar, Buna Göz Yummak Vatana İhanettir

TAKİP ET

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

HaberTürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına konuk olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, yasa dışı göçmen meselesine ilişkin olarak "Bunlar göçmen mi, mülteci mi, sığınmacı mı, yasa dışı göçmen mi? Hiçbirisi değil. Yasa dışı göçmen Türk güvenlik güçlerinden gizlice Türk sınırlarından geçendir. Bunlar gizlice mi geçiyorlar? Bence gizlice geçmiyorlar" dedi.

İran sınırında duvar, aydınlatma ve askeri personel olduğunu belirten İnce, "Türk yetkililer buna izin vermediği sürece buradan geçilemez" diye konuştu.

Altaylı'nın günde 5 bin yasa dışı göçmenin sınırı geçtiğini belirtmesi üzerine İnce "Bir yaz günü geldik Kabil'den kafilerle" dedi.

"Giriş serbest Türkiye'ye, çıkış yasak" diyen İnce "Çanakkale'de mülteci yakalıyorsun, Avrupa Birliği'nin deposu muyuz biz? Afganistan'dan birinin çıkıp Türkiye'ye gelmesi demek Türkiye'den çıkıp Hollanda'ya gitmek demek. Nasıl geliyorlar bu kadar yolu bunlar? Ellerinde bir tane erzak çantası yok, bir tane gömlek yok. Savaştan kaçıyormuşsun, karını niye bıraktın? Kızını niye bıraktın? Hepsi palavra. Gerçeği bilelim, bu yapılan vatana ihanettir. Sınırdan geçmesine izin veren komutan da, onları buraya alan da bir gün hesabını verecektir" ifadelerini kullandı.

Bu Misafirlik Fazla Uzadı

Öncelikle sınırların derhal kapatılması ve yeni yasa dışı göçmenlerin gelmesine engel olunması gerektiğini savunan İnce, "Ramazan Bayramı'nda yüz elli bin kişi Suriye'ye gidiyor, tak kilidi kurarım. Bu kadar basit. Böyle yağma olur mu?" dedi.

Altaylı'nın bu konuda Devlet Bahçeli'nin de tepki gösterdiğini belirtmesi üzerine İnce "O zaman desteğini çeksin, en azından bu konuda" diye konuştu.

"Suça karışanları anında paketleyeceksin" diyen İnce, "8 milyon mu 9 milyon mu önce kayda geçireceksin" ifadelerini kullandı.

"Acilen Esad'la anlaşılması lazım" diyen İnce, "Şam'a büyükelçi atayıp, can güvenliklerini koruyarak bunları göndermemiz lazım. Mutlaka göndermemiz lazım, bu misafirlik fazla uzadı. 10 sene misafirlik olmaz" şeklinde konuştu.

"Bazı zeka özürlüler de çıkıyor, Balkanlardan gelenlerle bunları kıyaslıyor. Yani olacak iş değil, benim de ailemin bir tarafı Selanik'ten gelmedir. Yahu kardeşim, mübadelede Lozan Anlaşması'na göre ordaki tapularını vermiş burda tapu almış. Adı üstünde mübadele" diyen İnce "Benim dedem Selanik'e turistik geziye mi gitti ya? Osmanlı İmparatorluğu genişleyince gönderdi insanları oraya, daralınca da çekirdeğe geri geldi" ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce Afganistan'dan Gelenler Savaşçı Özel Seçilerek Gönderiliyorlar Buna Göz Yummak Vatana İhanettir