Muharrem İnce Bugün Basın Toplantısı Düzenleyecek

TAKİP ET

Memleket Partisi Genel Başkan İletişim Danışmanı Oğuz Uçar, İnce'nin bugün saat 14.00'de basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, dün gerçekleştireceği programları iptal eden Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin 11 arkadaşıyla dün akşam bir otelde toplandığını, bu toplantıdan 8 veya 9 kişinin “çekilme" yönünde değerlendirmede bulunduğunu söyledi. “Muharrem İnce’nin bu konuda düşünme kararı aldığı bilgisine ulaştım” diyen Erkin, “Ve bugün birazdan genel merkeze gelecek. Genel başkan yardımcılarının geldiğini öğrendik” ifadesini kullandı.

Gazeteci Erkin, Sözcü TV’de Ebru Baki’nin sunduğu "Para Politika" programında, İnce cephesinden edindiği son kulis bilgilerini aktardı.

Erkin, şunları kaydetti:

“Dün akşam muharrem ince ve 11 arkadaşı bir otelde toplandılar. Saat 23.00’e kadar süren bir görüşme yapıldı. 11 kişinin 8 veya 9’u seçime iki gün kala artık ikinci tura kalamayacağımı düşündüğümüz için çekilelim yönünde bir değerlendirmesi olduğunu öğrendim. Biraz sonra Sayın İnce, genel merkeze gelecek. Muharrem İnce’nin bu konuda düşünme kararı aldığı bilgisine ulaştım. Ve bugün birazdan genel merkeze gelecek. Genel başkan yardımcılarının geldiğini öğrendik. Orada da bir toplantı fırtınası yaşayacaklar. Ardından da basının karşısına çıkmayı düşünüyor. Ama bugün bence Türk siyasetinde 14 Mayıs’a doğru bir değişim işareti olma ihtimalinin yüksek olduğu konuşuluyor.”

muharrem ince basın toplantısı çekilme adaylık