Muharrem İnce: CHP Seçmeni AKP'lilere Koyun Diyor, Bir de Kendilerini Sorgulasalar

TAKİP ET

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, TV 100 canlı yayınında muhalefetin seçimleri neden kaybettiğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, TV 100 canlı yayınında muhalefetin seçimleri neden kaybettiğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP'nin başını çektiği bir muhalefetin vatandaşlara güven vermediğini belirten İnce, "Parti başkanları yardımcı olacak 7 tane yardımcı. İki de belediye başkanı. Onların onayı olmadan cumhurbaşkanı hiçbir şey yapamayacak. Bu bir kere güven vermez insanlara, birincisi bu. İkincisi, söylemler çok kötüydü. HDP ile ilişkiler pervasızcaydı. 7 cumhurbaşkanı yardımcısı çok fazlaydı, böyle bir şey olamazdı, imkansızdı, olmamalıydı." dedi.

Muharrem İnce CHP seçmenini de eleştirdi. İnce "Cumhuriyetçi (CHP'li) seçmen AKP 'liler ile alay ediyor, koyun diyorlar. Bir de kendilerini sorgulasalar... Çankaya, Bodrum... Bodrum'da su bile akmıyor. Hizmet et etme, kazanılacak yerler var." ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce seçim öncesinde gündem olan kaset kumpası ile ilgili "Ne kadar kaçak FETÖ’cü varsa CHP’yi destekledi. Onlar bize çaktıkça prim yapacaklarını zannettiler. Bunlarla ilişki kurulmaz, bunlar terörist ‘Bunlarla ilişki kurmayın, yapmayın bunu’ dedik.

Ben sahte dekontlar, kasetler için adaylıktan çekilmedim. Adaylıktan çekildiğime pişman değilim. Bütün faturayı bize keseceklerdi." ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yaptığı görüşmenin detaylarını da açıklayan İnce, "Sayın Meral Akşener’le ortak bir yanımız var, önce onu linç ettiler sonra onu linç ettiler. Linç edenler de aynı kişiler. Bunları konuştuk, ‘Tekrar görüşürüz’ dedik. Olay bundan ibaret." dedi.

Aktaş'ın "Yerel seçimle ilgili iş birliği konuşması oldu mu?" sorusu üzerine İnce, "İş birliği konuşması olmadı ama kaygılarımı ilettim. 2019’da İmamoğlu’nun şansı bugünle kıyasladığımızda daha fazlaydı. Halbuki şimdi fazla olması lazımdı ama bence 2019’da şansı daha fazlaydı. Amacım burada bir eleştiri yapmak değil." ifadelerini kullandı.

muharrem ince muharrem ince tv100 muharrem ince chp memleket partisi