Muharrem İnce'den '7'li İttifak' Çıkışı: "Ama HDP Aday Çıkarmadı"

TAKİP ET

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, TV100'de Candaş Tolga Işık'ın programına katıldı. Gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulunan İnce, AKP'li CB Yardımcısı Fuat Oktay'ın kullandığı '7'li ittifak' sözünü telaffuz etti.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, TV100’de Candaş Tolga Işık’ın programına katıldı. Gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulunan İnce, "7’li ittifakın Anıtkabir’e gidemediğini" söyledi.

KILIÇDAROĞLU’NA “HOŞ GELDİNİZ, GÜLE GÜLE” DEDİĞİ İÇİN PİŞMAN MI?

Programda ilk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye değinen İnce, “Hoş geldiniz, güle güle” ifadesinin bir kasıt taşımadığını belirtti. “Hiçbir art niyetim yoktu. Hatta Engin Altay beni aramıştı ‘Kemal Bey’in kırgınlığı varsa kendisini arayayım’ dedim 'yok” dedi.

“HDP ADAY ÇIKARMADI”

İnce, partisinin ilke ittifakına bağlı olduğunu ve menfaat ittifakının içinde olmayacağını vurguladı. “Hala Anıtkabir’e gidemedi 7’li ittifak” diyen İnce’ye Candaş Tolga Işık, “Siz de mi 7’li diyorsunuz şimdi? AKP Genel Başkan Yardımcısı da 7’li diyor.” diye sordu. İnce ise “Ama HDP aday çıkarmadı.” yanıtını verdi. Işık’ın “HDP başka ittifakın ortağı. TİP’de aday çıkarmadı. 8’li diyelim o zaman?” demesi üzerine ise İnce “8’li diyelim.” dedi.

ERDOĞAN VE BAKANLAR ARASINDAKİ DİYALOĞU ANLATTI

Programda Erdoğan ile bakanlar arasında geçen bir diyaloğu da anlatan İnce şunları söyledi: “Geçen gün tartışmalı bir konu geçiyor aralarında danışmanlara soralım diyorlar. “Bizim aklımız yok mu neden danışmanlara soralım” diyor” Bu sözler üzerine “Size kim anlatıyor bunu?” sorusunu soran Işık, İnce’den, “O çevrelerden biri” yanıtını aldı.

muharrem ince 7li ittifak bakanlar kurulu candaş tolga ışık anıtkabir