Muharrem İnce'den Kürtçü Demirtaş'a: Gezi Olaylarında, 2010 Referandumunda Neredeydin?

TAKİP ET

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Sözcü TV'de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. İnce, Kürtçü HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın kendisiyle ilgili tweetine sert tepki gösterdi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Sözcü TV’de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. İnce, Kürtçü HDP’nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın kendisiyle ilgili tweetine sert tepki gösterdi.

‘Erdoğan kendine baksın’

İnce, gazeteci İsmail Saymaz’ın “Yedili Masa” ifadesini AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da kullandığını hatırlatması üzerine, “Erdoğan kendine baksın. O da HÜDAPAR’la, Hizbullah’la” dedi.

İnce, Kürtçü Demirtaş’ın oy pusulasında kendisinin fotoğrafının olmadığını gösteren tweetini de eleştirerek, “Hiç yakışmamış” ifadesini kullandı.

‘Gezi’de neredeydin?’

İnce, Kürtçü Demirtaş’a dokunulmazlıkların kaldırılması sürecini hatırlatarak, “Bak Selahattin Demirtaş, Muharrem Hoca’dan sana bir ders olsun bu. Bugün hapiste yatıyorsan dokunulmazlığın kaldırıldığı için yatıyorsun. Dokunulmazlıkların kaldırılmasında başbakan kimdi, kimin imzası var, Ahmet Davutoğlu. Davutoğlu teklif etmiş. Ali Babacan’ın imzası var, Selçuk Özdağ’ın imzası var, sonra Kılıçdaroğlu’nun açıklaması var, ‘Anayasa’ya aykırı ama evet diyeceğiz’. Sonra da Muharrem İnce’nin açıklaması var. ‘Muharrem İnce’den partisine dokunulmazlık tepkisi’. Ben hayır oyu verdim. Babacan ve Davutoğlu hazırlamış, Kılıçdaroğlu oy vermiş, dokunulmazlıklar kaldırılmış, Demirtaş hapse girmiş. Bana laf yetiştireceğine arkadaşım, bak ben dokunulmazlıkların kaldırılmasına hayır oyu verdim” diye konuştu.

İnce ayrıca Demirtaş’a Gezi olayları ve açılım süreci ile ilgili de sorular yöneltti. İnce, “Kusura bakmasın da Demirtaş, bu ülkede yargı FETÖ'ye ne zaman teslim edildi, 2010'da. O zaman ne yaptınız siz? Boykot ettiler referandumu. Türkiye'de dönüm noktalarından birisidir 2010. Öyle bir kötülük yaptınız ki siz Türkiye'ye, bu yargıya öyle büyük bir kötülük yaptı ki HDP, yargıyı FETÖ'ye teslim ettiler. Gezi olaylarında neredeydin Demirtaş? 2010 referandumunda neredeydin? Gezi'de neredeydin, açılım sürecinde AKP'nin ortağıydın. Böyle bir düzen olamaz. Biraz hafızasını zorlamasını istiyorum."” dedi.

muharrem ince selahattin demirtaş gezi eylemi gezi parkı 2010 referandumu yetmez ama evet boykot