Muharrem İnce'den Mehmet Ali Çelebi Yorumu

TAKİP ET

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, AKP'ye geçeceğinin sinyallerini veren Mehmet Ali Çelebi'ye ilişkin yorum yaptı.

Altılı masaya karşı Cumhur İttifakı'ndan yana olduğunu ilan eden ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik övgülerde bulunan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'ye ilişkin Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'den açıklama geldi. Çelebi Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa ettikten sonra Memleket Partisi'ne geçmişti.

Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Muharrem İnce, "Çelebi'nin de yargılandığı Ergenekon davasında, bir tarafta ‘Ben bu davanın savcısıyım' diyen Recep Tayyip Erdoğan var. Onu alıp milletvekili yapan Kemal Kılıçdaroğlu'nu, duruşma salonunda kendisini canla başla savunan Muharrem İnce'yi tercih etmiyor, ‘Ergenekon'un savcısıyım' diyen Erdoğan'ı tercih ediyorsa diyecek bir şey yok" dedi. Çelebi'nin durumunu "katiline aşık olmak" olarak niteleyen İnce, "Bugün geriye dönülse, Silivri mahkemelerinde kendisini yine savunur muyum? Evet, yine savunurum.  Onun için yaptığıma pişman değilim. Benim yaptığım bir demokrasi mücadelesi, ilkeli, omurgalı duruştur. Ben bu şekilde bakıyorum. Bizimle olduğu dönemde, anlamsız gerekçelerle ayrıldı. Suçun bizde olmadığı ortada. Yolu açık olsun. Ne diyeyim, FETÖ'cü hâkim ve savcıların bulunduğu mahkemede yaşadıklarını unuttuysa, yaptığına da en hafif tabirle ‘Akıl tutulması' diyorum" şeklinde konuştu.

muharrem ince mehmet ali çelebi memleket partisi cumhuriyet halk partisi chp katiline aşık olmaktır ben bu davaların savcısıyım ergenekon teğmen çelebi