Muharrem İnce'den Merdan Yanardağ'a: Adam Olun, İftira Atmayın

TAKİP ET

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, gazeteci Merdan Yanardağ'a seslendi. İnce, Yanardağ'ı taraflı yayın yapmakla suçladığı açıklamasında kendisini TELE1'e davet etmesi halinde seçim gecesini konuşabileceklerini söyledi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın kendisine seslenerek seçim gecesi neler olduğunu anlatmasını istediğini hatırlatan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, şu ifadeleri kullandı:

"Ben sana tweet attım, 'Gelmeye hazırım' diye. Henüz senden bir cevap gelmedi. Bak 24 Haziran 2018 gecesi yanımda CHP'nin Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis Başkanvekili Yaşar Tüzün, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve pek çok arkadaşım vardı. Onları da davet et kanalına, ben de geleyim, seçim gecesini konuşalım. İftiraları bırakın, adam olun! Bir şey daha söyleyeceğim, senin para kaynaklarını, belediyeleri nasıl haraca bağladığını sormayacağım. Gazetecilik yapmadığını sormayacağım. Sadece seçim gecesini konuşacağız söz. Yüreğin varsa, cesaretin varsa, onurun varsa, gel beni çağır oraya."

Yanardağ: "Sarayın Yeni 'Muhbiri'"

Buna cevap veren Merdan Yanardağ, "Sarayın yeni 'muhbiri' cinlik yapmaya kalkıyor. Seçim gecesini konuşmaya hazırmış. İftiracı hala anlamaza yatıyor. Yapılması gereken şey, basit bir açıklamadır. O gece neden halkın önüne çıkmadın, ülkeyi neden yüzüstü bıraktın? Sen açıkla, biz yayınlarız. Soytarılığın lüzumu yok!" dedi.

İnce: "Al Sana Açıklama! Yayınla da Görelim"

İnce ise Aralık 2021'de yaptığı bir mitingde vatandaşlara izlettiği videoyu paylaşarak Yanardağ'a şu yanıtı verdi:

"Gazetecilik ile tetikçiliği, soytarılığı ve dalkavukluğu terbiyesizce karıştıranlar var. Sahibinin sesi olanlar daha önce bu konuda defalarca yaptığımız açıklamaları görmezden gelip iftira atmaya devam ediyor. Al sana açıklama! Yayınla da görelim."

Merdan Yanardağ: Biz TELE1 Olarak İşgal Kavramını Kullanmaktan Kaçınıyoruz

muharrem ince merdan yanardağ adam olun iftira atmayın sert sözler tele1 seçim gecesi yandaş sarayın yeni muhbiri