Muharrem İnce İktidarın Doğu Türkistan Konusundaki Sessizliğini Eleştirdi

TAKİP ET

İktidarın Doğu Türkistan konusundaki sessizliğini Wang Yi'nin ziyareti esnasında da korumasına tepki gösteren isimlerden biri de yeni parti kurma hazırlığındaki Muharrem İnce oldu.

Soykırımcı Çin Halk Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı Wang Yi'nin Türkiye'yi ziyaretinde soğuk rüzgarlar esmesi temenni edilirken Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmede işgalci ülkenin Bakanına gösterilen hoşgörü ve ilgi büyük tepki topladı.

Ortaya çıkan skandal görüntüye sessiz kalmayan isimelerden biri de Muharrem İnce oldu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Seçimlerindeki adayı olan, seçimi kaybettikten sonra parti içinde kazan kaldıran ve en nihayetinde yeni bir parti kurmak için kollarını sıvayan Muharrem İnce, iktidarın bu konudaki sessizliğinin arkasında hangi pazarlıkların olduğunu sordu.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan İnce, ilgili paylaşımında "Çin Dışişleri Bakanı Ankara'ya kadar gelmişken Uygur Türklerine yapılan baskılara iktidarın ve milliyetçilerin gerekli tepkiyi vermemesi, sessiz kalmaları sorgulanmalıdır. Uygur Türkleri üzerinden Çin ile hangi pazarlıklar yapıldı, yapılıyor" ifadelerine yer verdi.

İnce'nin Doğu Türkistan'da yaşanan soykırım konusunda üç maymun rolünü oynayanlara gösterdiği haklı tepki, şimdiye kadar Çin'deki komünist rejime duyduğu ilgiyi gizlememiş olması nedeniyle dikkat çekti.

muharrem ince memleket hareketi chp çin seddi çin gezisi çin komünist partisi çkp doğu türkistan uygur türkleri wang yi