Muharrem İnce: İmamoğlu'nun Elindeki Belgeler Bende Olsaydı Kelleyi Koltuğa Alır Çıkardım

TAKİP ET

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığına aday olduğu dönemden kalma pişmanlığını dile getirdi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 2018 yılında aday olduğu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde  gazeteci İsmail Küçükkaya'ya attığı ''Adam kazandı'' mesajı hakkında açıklama yaptı. İnsanların o sözü kendisinden duyması gerektiğini belirterek pişmanlığını dile getiren İnce, “Millet o sözü benden duymalıydı” dedi. 

Sonuçları öğrenmek için CHP Genel Merkezi'ni aradıklarını ancak cevap alamadıklarını ve bu sebeple o gün istifa etmesi gerektiğini dile getiren İnce, "Arıyoruz ne oluyor kalıyor mu ikinci tura cevap veren yok. Orada şey yapmalıydım. Kameralar eşliğinde CHP'ye gitmeliydim. Arkadaşlar oylarıma sahip çıkamadılar demeliydim. Bunu yapamadım. 40 yıllık emeğim vardı o partide. O gün partiden istifa etmeliydim . Bugün geriye dönsem kesin yapardım. Bunu bir plan dahilinde yaptılar. Oy vermediklerine inanıyorum. Afişlerimi göndermediler. Kemal Bey'in afişini astılar benimkini asmadılar" ifadelerini kullandı.

''İmamoğlu'nun Elindeki Belgeler Bende Olsaydı Kelleyi Koltuğa Alır Çıkardım''

İnce, CHP'nin kendisine gerekli altyapıyı sağlamadığını, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen belgelerin kendisine de verilmiş olsaydı mücadele edeceğini öne sürdüğü konuşmasında, "Yanlış bir şey yapılmadığını düşününce avukatları çağırmadım. 50 bin avukat yerine 100 bin sandık görevlisi istemeliydim. Cumhuriyet tarihinin en çok mitingini yaptım 51 günde 107 miting yaptım. Sandıklar tamam mı dedim tamam dediler. Ben bu milletin yerinde olsam gece saat 10'da 4 genel başkan yardımcısı çıktı seçim ikinci tura kaldı dedi. Yalan söylediler ben deseydim sokaklar kan gölünde dönerdi. Ekrem İmamoğlu'nun elindeki belgeler bende olsaydı kelleyi koltuğa alır çıkardım. Parti bana o altyapıyı sağlamadı" dedi.

muharrem ince ekrem imamoğlu seçim belge adam kazandı