Muharrem İnce: Kılıçdaroğlu Bu Seçimde Aday Olmaya Mecbur

TAKİP ET

Memleket Partisi lideri İnce, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olmaya mecbur olduğunu iddia etti.

Gazete Duvar'dan Serkan Alan'a açıklamalarda bulunan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Memleket Partisi'nin tek başına seçime girmek için var gücüyle çalıştığını belirterek "Biz tek başımıza seçime girmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Ama seçime üç ay kala, seçim sathı mailine girince bakarız. Bu iktidarı göndermek için elimizi taşın altına koyarız" dedi.

Partisi kendisini aday gösterirse aday olabileceğini belirten İnce, 100 bin imza toplayıp toplayamayacağına ilişkin soruya "O sorun değil. Hiç problem değil" yanıtını verdi.

"Kılıçdaroğlu Aday Olmaya Mecburdur"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması ihtimaline ilişkin değerlendirmelerde bulunan İnce, "Bir siyasi partinin genel başkanı, aday olmaya mecburdur. Kılıçdaroğlu’nun 2014’te ve 2018’de aday olmaması hatadır zaten. Bir siyasi partinin amacı ülkeyi yönetmek, iktidar olmaktır. Siyasi partinin bir numaralı ismi de genel başkanıdır. Başpehlivan varken yarışa başka birinin girmesi doğru olmaz zaten. Ekmeleddin İhsanoğlu ya da Muharrem İnce yapmamalıdır. Öteden beri bunu savunuyorum ben. Ama Sayın Kılıçdaroğlu şunu düşünüyor olabilir: 'Ekmeleddin İhsanoğlu ya da Muharrem İnce aday olduklarında kazanma şansları yoktu. Ben koltuğumu koruyayım. Şimdi ekonomi çok bozuk. Kazanma şansı var, onun için aday olayım.' Böyle diyor olabilir. Ama bu yanlış bir hesaptır. Doğru bir hesap değildir. Aday olmalı mı derseniz, aday olmalıdır. Bu sistemi beğenmiyorum ama sistemin de durumu bu olduğuna göre aday olmalıdır. Aday olmaya mecburdur" ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ'ın Mansur Yavaş'ı Aday Göstermesi: O Zaman Partiyi Niye Kurdun?

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın Mansur Yavaş'ı aday göstermesine de değinen İnce, "Bir partinin genel başkanının başka bir partinin üyesini aday olarak göstermesini doğru bulmuyorum. Yani kendisi çıkıp aday olmalıdır, doğrusu budur. O zaman partiyi niye kurdun? Partiyi kurmasaydın o zaman" diye konuştu.

İmamoğlu'nun adaylık ihtimaline ilişkin ise İnce, "Bilemiyorum. Ben arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Geçmişte onlarla aynı partide bulundum. Onlara bir şey diyemem" dedi.

"AKP Çözülüyor"

AKP'nin çözülmekte olduğunu belirten İnce, "İnsanlar bir karamsarlığa ve umutsuzluğa doğru gidiyor. Çözüldüklerinin onlar da farkında. Bu iktidar şımarıklığı biraz da muhalefetten kaynaklanıyor tabi. Şımarık bir iktidar, beceriksiz bir muhalefet var. AK Parti 20 yılın sonunda hâlâ birinci partiyse muhalefetin başını ellerinin arasına koyup düşünmesi lazım" ifadelerini kullandı.

muharrem ince kemal kılıçdaroğlu bu seçimde aday olmaya mecbur