Muharrem İnce: Kılıçdaroğlu'nun Adaylığına Destek Vermem, Neden 2018'de Aday Olmadı?

TAKİP ET

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, Kocaeli'nde bir kafede basın mensuplarıyla buluitu.

Sözcü'nün haberine göre Kocaeli'nde bir kafede basın mensuplarıyla buluşan Muharrem İnce, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Uzaya gideceğiz" çıkışına ilişkin "‘Ayranı yok içmeye’ derler bizim köyde" dedi. Türkiye'nin içine düştüğü ekonomik buhrana değinen İnce, "Erdoğan buradan çıkamaz" dedi. 

"TÜİK Başkanı, Merkez Bankası başkanı dayanmıyor. Erdoğan' ın bunları düzeltmesi zor. Kurumların gücü ve güvenleri bitti. Egosu kibri yendi her şeyi. 85 milyonu kendisinin yaşadığı gibi yaşadığını zannediyor" diyen İnce, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şu sözlerle yüklendi:

"Erdoğan Sen Necisin?"

"Erdoğan saraylara doymuyor. Bol paça ütüsüz pantolonla gelip, 100 bin dolarlık saatlerle gidecek. Bu iktidardan da muhalefetten de bir şey olmaz. Biz millete yol göstermek istiyoruz.

Ekonomi kötü ancak, kira pahalı ev sahibini suçla, gıdaya zam geldi marketi suçla. Erdoğan sen necisin? Bu işleri senin çözmen lazım. Bu muhalefette bu işleri çözemez. Çözüm üretimde. Üreten bir Türkiye' de. Biz zengin toprakların yoksul çocukları olmayacağız."

"Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olmasını destekliyor musunuz?" sorusuna "Destek vermiyorum" yanıtını veren İnce, "Neden destek vereyim? Memleket Partisinin kendi adayı olacak. Ben partinin genel başkanı olarak Cumhurbaşkanı adayı olacağım diyorum. Belki başkası da çıkar. Aday olur. Üyelerin önüne sandık koyacağız" diye konuştu.

"Bu Seçimlerde Muhtemelen Ben Kazanacağım"

Seçimlerde muhtemelen kendisinin kazanacağını belirten İnce, "Ama yarın başkası kazanacak. Üyeler kimi seçerse aday o olacak Türkiye'ye demokrasi getireceksen önce kendi partine getireceksin. İktidar da muhalefet de tek adam rejimiyle yönetiliyor" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun adaylık isteğine ilişkin "Madem öyle 2018'de aday olsaydı, 2014'te olsaydı" diyen İnce, "2018'de ‘gel Muharrem aday ol, partiden de aday ol’. Neden Kemal bey 2018'de aday olmadı? Şimdi ekonomi berbat durum ortada, Kemal bey ‘ben bile bu seçimi kazanırım’ mı diyor? 2018'de 2014'de neden aday olmadı?" diye sordu.

muharrem ince kemal kılıçdaroğlu adaylığına destek vermem neden 2018 aday olmadı kocaeli