Muharrem İnce: Özdağ İle İttifakı Konuşuyoruz

TAKİP ET

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile ittifak konuştuklarını ifade etti.

Gürkan Hacır'ın moderatörlüğünde tv100'de ekrana gelen Yüzler Kulübü programının ilk konuğu Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, tv100 yazarı Erdoğan Aktaş ve gazeteci Özlem Gürses'in sorularını yanıtlanıyor.

Gelecek seçimlerde bir ittifaka dahil olup olmayacağı sorulan İnce, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile ittifak konuştuklarını açıkladı. Gürses'in "Vatan Partisi'yle konuşuyor musunuz?" sorusuna ise İnce "Hayır konuşmuyorum. Onun iktidarla konuştuğunu düşünüyorum." dedi.

İnce'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Sayın Kılıçdaroğlu Erdoğan’a diyor ki ‘Çık karşıma tartışalım’. O çıkmıyorsa sen çık. Sayın Akşener, Sayın Kılıçdaroğlu, ben, Sayın Yavaş, Sayın İmamoğlu biz çıkalım milletin karşısına.

 Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibi, CHP’nin üst yönetimi AK Parti ile ortaklık yapıyor. HSK ortaklığı.

 Altılı masadan benim umudum yok. Neden yok? Altılı masa Erdoğan'ı yendi, birisi cumhurbaşkanı oldu. İstanbul Sözleşmesi ne olacak? Temel Karamollaoğlu buna imza atmaz. Libya Tezkeresi ne olacak? İYİ Parti 'evet' dedi CHP 'hayır' dedi. Seçim olduktan sonra tezkere gelecek, o zaman ne olacak? 'Mültecileri göndereceğiz' diyor Davutoğlu 'gönderemezsin' diyor. 'Kamulaştıracağız' diyor, Babacan diyor ki 'kamulaştıramazsın', Babacan diyor ki 'Ergenekom ve Balyoz'u yeniden açacağız', Kılıçdaroğlu bunu duyunca hemen Ali Tatar'ın evine gidiyor.

Asgari müştereklerde buluşan herkesle görüşürüz. HDP 'PKK bir terör örgütüdür' derse onlarla da görüşürüm.

HDP'li Bakan Tartışması

 Gürses’in “Kabinede HDP'li bir bakan olabilir mi?" sorusuna İnce “Ben bakan makan dağıtmıyorum. Bakanlık verilecek kişiler bakanlık yapabilecek makamda olabilecek kişilerdir. Şu anda daha 100 bin imzayı bulmamışsın, seçime girmemişsin, seçimi kazanmamışsın. Bakanlık dağıtıyorsun. Gürsel Tekin bakanlık verdi diye ben bakanlık vermeye mecbur muyum?" yanıtını verdi.

İnce, ayrıca "İkinci tura altılı masanın adayı kalırsa destekleyeceğim." dedi.

muharrem ince ümit özdağ ittifak memleket partisi