Muharrem İnce ve Ümit Özdağ'dan Ortak Basın Toplantısı

TAKİP ET

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, görüşmelerinin ardından ortak basın açıklaması yaptı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce 13.30 sıralarında Zafer Partisi Genel Merkezi'ni ziyaret ederek beraberindeki kalabalık heyetle Genel Başkan Ümit Özdağ ile görüştü.

Muharrem İnce ve Ümit Özdağ Arasında Sürpriz Görüşme


Görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yapan İnce ve Özdağ, görüşmelerinin gıda krizi ve kıtlıkla ilgili bir rapor üzerine olduğunu ifade etti.

Ümit Özdağ, İnce'ye ziyaretleri için teşekkür ederken İnce ise şöyle konuştu:

"Ülkemizde, mutfakta bir yangın olduğu, çocukların süte, bizlerin ete, peynire, ekmeğe muhtaç olduğu, hayat pahalılığının can yaktığı bu günlerde çözüm önerileri üretmek istedik. Biz bu konuda bir çalışma yaptık ve 100 maddelik bir rapor hazırladık.

Raporumuzu sunmak üzere 19 siyasi parti genel başkanına mektup yazdık. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bu mektuba cevap verdi. 'Biz dinlemek isteriz' dedi. Nezaket gösterdiler, Zafer Parti'sine teşekkür ediyorum. Ve biz raporumuzu sunduk. Bu rapor tartışmaya açık bir rapordur. Hangi genel başkan randevu verirse gidip anlatmak istiyoruz, sunmak istiyoruz. 'Bizim zamanımız kıymetlidir, güvenliğe bırakın' diyorlarsa güvenliğe de bırakırız. Hiç sorun değil. Yeter ki bu sorunun çözümünde katkımız olsun.

Bunu önümüzdeki günlerde kamuoyuyla tartışmak istiyoruz. Eksikleri olabilir, yanlışları olabilir. Düzeltelim. Biz iktidar olursak biz, başkaları olursa onlar yapsın. Ama yeter ki bu sorunları çözelim.

Bu konuda can yakıcı şeyler duyuyorum. Bir ilde bir kafeteryanın işletmecisinden duyduğum herhalde en acısıydı. Bardakla ayçiçek yağı, dilimle karpuz, avuçla erik, bunları duyduk da karı kocanın birlikte gelip bir çay söyleyip iki kişi içtiklerini ilk kez duydum. 

Bunun daha vahim örnekleriyle karşılaşmak istemiyorsak, tarımı, gıdayı, beslenmeyi siyaset üstü konumlandırıp bunu böyle tartışalım istiyoruz. Tekrar teşekkür ediyorum bizi kabul ettiğiniz için."

Kulis: Zafer ve Memleket İttifakı Geliyor, Aday Muharrem İnce Olacak

muharrem ince ümit özdağ ortak basın açıklaması toplantısı