Muharrem Sarıkaya Millet İttifakı'nın Adayını Açıklayacağı Tarihi Yazdı

TAKİP ET

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Millet İttifakı'nnın adayını açıklayacağı tarih konusunda anlaşıldığını yazdı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, geçtiğimiz günlerde partisinin cumhurbaşkanı adayı olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı açıklamış ve Yavaş'ı göreve çağırmıştı.

Bunun ardından Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin tartışmalar hız kazandı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan adayı seçim sathına girinceye kadar açıklamayacaklarını söyledi.

Babacan'dan Cumhurbaşkanı Adayı Açıklaması: Seçim Dönemine Girinceye Kadar Aday Belirlemek İçin Görüşmeyeceğiz


HaberTürk'teki köşesinde süregelen tartışmaları hatırlatan Sarıkaya, Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal'ın "Seçim takvimi başladığında adayımızı da açıklamış oluruz" dediğini aktardı.

Millet İttifakı Aktörleri Ne Diyor?

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kani Torun'un bu konuda fikir birliği içerisinde olduğunu belirten Sarıkaya, Kılıçdaroğlu'nun ekibinden bir ismin "Parlamenter demokrasi için yola çıkan 6 parti liderinin göstereceği adayının, hem sağa, hem sola, hem de diğerine sempatik gelmesi lazım. Diğerinden kastımız AK Parti veya MHP tabanı değil, HDP seçmeni. Diğerinden daha rahat destek gelebilecek, oy alınabilecek HDP seçmenine aykırı isim de olmamalı" dediğini aktardı.

"Erken Genel Seçim Olmazsa..."

"Görünen o ki Siyasi Partiler ve Seçim kanunlarında yapılan düzenleme ile HDP'yi sadece sandık sonrası Meclis’te kilit konuma getirmeyecek; muhalefetin adaylık sürecine de etki edecek" diyen Sarıkaya, "Özetle, erken genel seçim olmazsa, muhalefetin adayının adını Şubat 2023’ten önce duymayacağız… Peki, seçime 4 ay kala kala meydana çıkan aday için bu risk oluşturmaz mı? Muhalefetteki bakış tam tersine yararlı olacağı; yıpratma propagandasına çok muhatap olmayacağı yönünde… İzleyip göreceğiz…" ifadelerini kullandı.

muharrem sarıkaya millet ittifakı Adayının açıklayacağı tarihi yazdı mansur yavaş ekrem imamoğlu kemal kılıçdaroğlu