Muharrem Sarıkaya: Seçimler Kasım 2022'de

TAKİP ET

Deneyimli gazeteci Muharrem Sarıkaya, genel kanaatin Kasım 2022'de erken seçim yapılacağı yönünde olduğunu söyledi.

Muharrem Sarıkaya, HaberTürk'teki köşesinde yayımladığı "İYİ Parti'nin adayı..." başlıklı yazısında İYİ Parti'nin ileri gelen bir siyasetçisinin kendisine yaptığı açıklamaya yer verdi.

Sarıkaya'ya konuşan İYİ Parti yöneticisi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Ben Cumhurbaşkanı adayı değilim, Başbakanlığa talibim" şeklindeki açıklamasını "Sayın Genel Başkanımın aday olmayacağını açıklaması kişisel bir tercihidir. Zaten bunun kişisel tercihi olduğunu beyan etti. Kendisinin kişisel kararına saygı gösteririz. Ama parti yönetimi olarak bir aday göstermeyeceğimiz anlamına da gelmez" ifadeleriyle yorumladı.

Millet İttifakı olarak ortak bir aday çıkarmak konusunda çalışacaklarını belirten İYİ Parti yöneticisi, çatı adayın belirlenememesi durumunda partinin Genel İdare Kurulu'nun aday çıkarmaktan geri durmayacağını söyledi.

İYİ Parti yöneticisinin kendisine "Sayın Genel Başkan, ‘ben olmak istemiyorum’ dedi. Parti yönetimi olarak ona bu görevi verme hakkımızın da olduğu unutulmamalı…" dediğini aktaran Sarıkaya, söz konusu İYİ Parti yöneticisinin kendisine yaptığı açıklamaları "Ancak Millet İttifakı olarak masada bir isim üzerinde uzlaşma olasılığının yüksek olduğuna olan inancına da vurgu yaptı. CHP’nin kendilerinden geçen seçim verdikleri destek karşılığı yeni bir talepte bulunma hakkının yerel seçim ile birlikte kalktığını söyledi" ifadeleriyle aktardı.

Seçim Mevsimine Girildi

Seçim mevsimine girildiğini belirten Sarıkaya, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Ayrıca siyasi parti liderlerinin son günlerdeki açıklamaları da gösteriyor ki ülke seçim mevsimine çoktan girdi. Bundan sonra hangi tarihte yapılırsa yapılsın adı erken seçim olmaz, zamanı bir yıl öne alınmış seçim olur... Genel kanaat de Kasım 2022’de seçimin olacağı yönünde. Bu tarihte yapılan seçime de zaten erken denilmez; zamanı erkene alınmış seçim denir..." 

Muharrem Sarıkaya Seçimler Kasım 2022'de Seçim Mevsimine Girildi gik iyi parti partinin adayı ortak aday