Muhittin Böcek, Kürtçü DEM Parti'ye Salon Vermedi: Kürtçüler Muhittin Böcek'in Adaylığı Aleyhinde Kampanya Başlattı

TAKİP ET

Kürtçüler Muhittin Böcek'i hedef aldı.

Kürtçü terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı DEM Parti Antalya'da olağanüstü kongre düzenlemek istedi. Ancak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kürtçülere salon vermedi. 

Bunun üzerine kongre Kepez ilçesindeki bir düğün salonunda yapıldı. Burada konuşan Kürtçü DEM Parti elebaşı Tuncer Bakırhan, Muhittin Böcek'i hedef alarak "Oyumuzu alacaksın, oyumuzla saltanat kuracaksın. Ama Kürtler salon talep ettiği zaman vermeyeceksin? Antalya'da sizin huzurunuzda sesleniyorum; biz işbirliği de yaparız, güç birliği de yaparız, her masada da otururuz. Burada bir problem yok. Ama biz asla bir faşiste, ırkçıya, salon vermeyene oy vermeyiz. CHP'li arkadaşlar da burada. Genel merkezleriyle de görüşeceğiz. Bunu da burada ilan ediyoruz. Bizi yok sayan, AKP ve MHP gibi yaklaşan insanlara ne oy ne de işbirliği yapacağımızı buradan ilan ediyorum." dedi. 

Kürtçü Sırrı Sakık da Bakırhan'ın açıklamalarına destek verip "Geçen yıl İsviçre'de kaybettiğim yengemi Antalya'da defnetmek istediğimizde mezar yeri bile vermemişti o M. Böcek. Siz oy moy yok!" ifadelerini kullandı.

Kürtçü elebaşlarının hedef göstermesi üzerine hem DEM Parti'deki hem de CHP'deki Kürtçüler Muhittin Böcek'in yeniden adaylığı aleyhine kampanya başlattı. Antalya'dan TamgaTürk'e konuşan kaynaklar ise Kürtçülerin bu kampanyasının aksine Muhittin Böcek'in bilhassa kırsalda büyük oyunun olduğunu, Yörük olan Böcek'in Antalya'daki Yörükler tarafından sevildiğini aktardı. 

Böcek hakkında yürütülen linç kampanyasına kamuoyunca Kürtçülüğü maruf bazı isimler de katıldı:

muhittin böcek dem parti Kürtçüler kürtçü terör örgütü kürtçü dem