Münih Havalimanı'nda Gözaltına Alınan Arnold Schwarzenegger'in Lüks Saatine Vergi Soruşturması

TAKİP ET

Ünlü aktör Arnold Schwarzenegger'e, yetkililere lüks saatini beyan etmediği için hakkında vergi kaçırmadan soruşturma başlatıldı.

Amerikalı aktör ve eski Kaliforniya Valisi Arnold Schwarzenegger, Münih Havalimanı'nda gözaltına alındı. 3 saat gözetim altında tutulan Schawarzenegger'in, bir dernek yararına açık artırmaya çıkaracağı lüks saatini yetkililere beyan etmediği iddia edildi. 

Saat satışının Avrupa Birliği sınırları içinde gerçekleşmesi planlandığı için ünlü aktör hakkında verdi kaçırdığı suçlamasıyla soruşturma açıldı. 

Avrupa Birliği uygulamalarına göre, Schengen sınırlarına 10 bin euro veya daha fazla nakit veya belli değerli eşyalarla giren kişilerin daha önceden beyanda bulunması gerekiyor. 

CBS News'e konuşan bir kaynak ise ünlü aktöre beyan formu doldurmasının talep edilmediğini söyledi. Söz konusukaynağa göre Arnold vergiyi ödemek istedi ancak çeşitli sorunlarla karşılaştı. 

Ünlü aktör vergiyi kredi kartı üzerinden ödemek istedi ancak gümrük memurlarının POS cihazı çalışmadı. Yakın bir bankadan para isteyen aktör bankaların kapalı olduğunu fark etti. ATM'den para çekmeye kalkınca da ATM'nin nakit limiti yetersiz kaldı. 

Söz konusu saatin Audemars Piguet markalı bir saat olduğu ortaya çıktı. 

arnold schwarzenegger amerika almanya pahalı saat