Murat Ağırel: Ekrem Bey 18'de Oradaymış, Saat 19'da AKOM'a Gitmiş

TAKİP ET

Gazeteci Murat Ağırel, Ekrem İmamoğlu'nun balık restoranında çekilmiş fotoğrafına ilişkin iddialarıyla ilgili yeni bilgiler paylaştı.

İstanbul'da yoğun kar fırtınasının etkisiyle ulaşım olumsuz etkilendi, dün gece saatlerinde şehre Anadolu ve Trakya yönünden girişler durduruldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun karla mücadele esnasında balık restoranında "keyif yaptığı" iddia edilmişti.

Sonrasında söz konusu restoran "Balıkçı Kahraman"ın işletmecisi Aykırı'ya yaptığı açıklamada "Çıkan haberler yalan. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dün buraya gelmedi. Fotoğraf geçmiş bir zamana ait. Biz, zaten dün kar yağışından dolayı restoranı erken kapattık" demişti.

Gazeteci Murat Ağırel, işletme sahibi ve Ekrem İmamoğlu ile görüştüğünü belirterek "Olay doğru" dedi. "Ekrem Bey saat 18'de oradaymış. Saat 19'da da AKOM'a gitmek için yola çıkmış" diyen Ağırel, şu ifadeleri kullandı:

"Kar Yoğunlaşınca AKOM'a Geçmiş"

"2-İmamoğlu’nun lokantada bulunduğu bölüm işletme sahibinin kendi özel misafirlerini ağırladığı bir yer. Rezervasyon günler öncesinden yapılmış. Normalde kimse yok. Ancak ne olduysa o anda bazı kişiler orada bulunmuş ve fotoğraflar çekilip servis edilmiş.

3-Kar yoğunlaşınca da kalkıp hemen AKOM’a geçmiş. Büyütülen olay aslında bu. İBB tüm birimleri ile Kar nedeniyle meydana gelen aksaklıkları gayet başarılı yönetmiştir. Önemli olan durum budur."

İşletmeci Aykırı'ya Ne Söyledi?

Ağırel'in açıklamaları üzerine işletmecinin yaptığı açıklamaları ve telefon görüşmesinin gerçekten yapıldığını gösteren ekran görüntülerini aynen paylaşan Aykırı.com.tr, işletmeciyle muhabirin aralarında geçen diyalogu şu ifadelerle aktardı:

"Aykırı: İyi günler, Ekrem İmamoğlu'nun dün restoranınıza geldiğine ilişkin bazı görüntüler paylaşılıyor, geldi mi ve geldiyse saat kaçta geldi?
Balıkçı Kahraman: Çıkan haberler yalan. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dün buraya gelmedi. Fotoğraf geçmiş bir zamana ait. Biz, zaten dün kar yağışından dolayı restoranı erken kapattık.
Aykırı: Peki, fotoğraf ne zamana ait?
Balıkçı Kahraman: Bilmiyorum, haber yapılmasına da, reklama da ihtiyacımız yok. İyi günler."

murat ağırel ekrem imamoğlu balıkçı kahraman karla mücadele akom kar fırtınası