Murat Bardakçı Muhalefeti Abdülhamid Muhaliflerine Benzetti

TAKİP ET

Murat Bardakçı, muhalefeti Abdülhamid dönemi muhalefetine benzetti.

HaberTürk'te yayımlanan "Muhalefet ve Abdülhamid'i devirmek" başlıklı yazısında Abdülhamid dönemi muhalefetinin "fikir perişanlığı içerisinde olduğunu" belirterek "Bütün bu dertlere son verebilecek ciddî çareler düşünmüyor, Abdülhamid’i devirebildikleri takdirde herşeyin düzeleceğine inanıyorlardı..." dedi.

Abdülhamid'in devrilmesinden sonra imparatorluğun da "uçup gittiğini" belirten Bardakçı, "Bugün Abdülhamid zamanındaki zayıf, çaresiz, güçsüz ve devamlı şekilde toprak kaybeden Türkiye değiliz; ortada güçlenen, kalkınan, kendi silâhını kendisi yapmaya başlamış ve etrafında olup bitenlere karşı kararlı güç hâline gelmiş yeni bir Türkiye var..." ifadelerini kullandı.

"Muhalefetten Tek Çözüm İşittiniz mi?"

Türkiye'nin bu noktaya gelmiş olmasına karşın muhalefetin 1900'lerin ilk yıllarında kaldığını belirten Bardakçı, "Tek bir hedefleri var, Tayyip Erdoğan’ın işbaşından gitmesi! O hele bir gitsin de ne olacağı Allah kerim; ama bir gitsin!" dedi.

"Hemen her gün ekranlara çıkan ve demeç üstüne demeç veren muhalif partilerin liderlerinden, sözcülerinden ve mensuplarından memleketin sıkıntılarına devâ olabilecek tek bir çözüm bilmem işittiniz mi?" diye soran Bardakçı, "Ben işitmedim!" yanıtını verdi.

"Tek Söyledikleri Tayyip Erdoğan Gitsin"

"Tek söyledikleri, Tayyip Erdoğan’ın gitmesi gerektiği! O gittikten sonra bütün dertler bitecek, memleket güllük gülistan olacak, demokrasi gelecek, kalkınmada ilk on ülkenin arasına gireceğiz, uzaya çıkacağız, Mars’a gideceğiz, Jüpiter’de de koloni kurup bayrağımızı dalgalandıracağız ama hele bir gitsin!" diyen Bardakçı yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Muhalefetimiz 2022’de yüz yirmi küsur sene öncesini, yani 1900’leri yaşıyor! Geçmişin tek sloganı olan “Gitsiiiiin!” haykırışları bugün de yükseliyor ama gittiği takdirde ne yapılacak, ne edilecek, sıkıntılara karşı ne tedbirler alınacak, bunlar hakkında tek söz eden yok!

Geçen yüzyılda yaşanan felâketleri hatırlayıp ders almadığımız, sadece 'Gönderme' fikrine takılıp kaldığımız ve 'Hele bir başa geçelim, gerisini sonra düşünürüz' saplantısı ile ortaya yeni birşey koyamadığımız takdirde, o felâketler her daim yakamızda olurlar!"

Murat Bardakçı'nın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

abdülhamid ittihat ve terakki muhalefet tayyip erdoğan murat bardakçı