Murat Kurum: Kanal İstanbul İhalesini Bu Yıl Yapacağız

TAKİP ET

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "2021 yılı içerisinde projemizin ihalesini yapacağız ve kararlı bir şekilde de inşallah Kanal İstanbul Projesi'ni İstanbul'umuza, Türkiye'mize kazandıracağız" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, yaptığı açıklamada muhalefetin sert bir şekilde karşı çıktığı Kanal İstanbul projesine ilişkin konuştu.

Kanal İstanbul'un ihalesinin 2021 yılı içerisinde yapılacağını ifade eden Murat Kurum, şu açıklamalarda bulundu:

"2021 yılı içerisinde projemizin ihalesini yapacağız ve kararlı bir şekilde de inşallah Kanal İstanbul Projesi'ni İstanbul'umuza, Türkiye'mize kazandıracağız. Kanal İstanbul Projesi gerçekten vizyon bir proje. Türkiye'yi dünyada lider bir ülke yapacak, İstanbul'umuzun marka değerine marka katacak bir projedir ve bu noktada her türlü ayrıntı, detay düşünülmektedir."

Bakan Kurum ayrıca çöpleri toplamaktan aciz kalan AKP'li ilçe belediyelerine yardım edeceklerini duyururken şu ifadeleri kullandı: "Belediyeler acizlik içindeyse bakanlık olarak çöplerin toplanmasına destek verebiliriz." AKP'li belediyelerin büyükşehirden faydalanarak acziyetini kapatmaya çalışmasını Ekrem İmamoğlu reddetmişti.

murat kurum kanal istanbul istanbul kanal projesi proje projesi murat kurum çevre ve şehircilik bakanı çevre ve şehircilik bakanlığı