Murat Sabuncu: Önemli Bir Kuruluşun Anketine Göre İYİ Parti Yüzde 20 Barajını Aşmış

TAKİP ET

T24 yazarı Murat Sabuncu, İYİ Parti'nin "kritik eşiği aştığını" yazdı.

T24'teki köşesinde "İYİ Parti kritik eşiği aştı, Cumhurbaşkanlığı sürecinde ağırlığını koyabilir" başlıklı bir yazı kaleme alan Murat Sabuncu, "Bu ay yapılan ve sadece abonelere gönderilen önemli bir kuruluşun anketine göre İyi Parti yüzde 20 barajını aşmış" ifadelerini kullandı.

Meral Akşener'in Suat Toktaş'a açıklamalarda bulunduğu Halk TV yayınının ardından "solcu" bir akademisyen arkadaşının kendisini aradığını belirten Sabuncu, "Bağırıp çağırmadan tane tane anlatıyor. Ne dediğini merak edip ekranda gördüğüm yerde dinliyorum. Siyasi görüşlerimiz örtüşmüyor ama hemen her konuşmasında beni yakalayan bir cümle buluyorum" dedi.

Yakın bir akrabasının Caddebostan sahilinde birkaç gün önce yürüyüş yaparken karşılaştığı bir grubun vatandaşlara "Biz Türkiye ile kucaklaşmak istiyoruz. Bizi nasıl buluyorsunuz, hatamız varsa söyleyin, değiştirelim, eksiğimiz varsa tamamlayalım" dediğini aktaran Sabuncu, "Grubun başı İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur. Yanında partililerle anlatıyor, dinliyor. Etkilenmişler…" ifadelerini kullandı.

Akşener'in pandemi dönemi olan 2020 Ocak ayında başlattığı il, ilçe ziyaretleri ile saha çalışmalarını hatırlatan Sabuncu yazısında "Peki bu çalışmanın karşılığını alıyorlar mı? Bu ay yapılan ve sadece abonelere gönderilen önemli bir kuruluşun anketine göre İYİ Parti yüzde 20 barajını aşmış. Akşener uzun yıllardır siyasette olan bir isim ama partisi henüz 4.5 yıllık. Aldığı mesafe önemli" ifadelerine yer verdi.

T24'te yayımlanan Sayıların Dili programında sürekli KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır ile yayın yapan Murat Sabuncu'nun aktardığı anketin KONDA'ya ait olduğu iddia edildi. KONDA, son 3 seçimi tam olarak bilen tek Türk araştırma şirketi.

Hangi Araştırma Şirketi Ne Kadar Başarılı?

murat sabuncu önemli bir kuruluşun anketine göre iyi parti yüzde 20 barajını aşmış konda bekir ağırdır