Murat Ülker 'Cola Turka'nın Nasıl Battığını Anlattı: 'ABD Büyükelçisi Seni Şikayet Ediyor

TAKİP ET

Murat Ülker, konuk olduğu bir YouTube kanalında Cola Turka'nın nasıl battığını anlattı. Ülker, ''Cebimde bir mektup var ABD Büyükelçisi seni şikayet ediyor, sana küçük bir ceza vereceğiz.' dedi. Sonrasında 35 trilyon ceza kestiler. Şirketin değeri zaten 10 trilyondu." ifadelerini kullandı.

Türk iş adamı Murat Ülker, 'Cola Turka'nın nasıl battığını anlattı. O dönemki süreç ile detayları aktaran Ülker, dönemin Ticaret Bakanı'nın kendisine, ''Cebimde bir mektup var ABD Büyükelçisi seni şikayet ediyor, sana küçük bir ceza vereceğiz.'' dediğini ifade etti.

YouTube üzerinden yayın yapan Kolay Değil kanalına konuk olan Murat Ülker, Cola Turka'nın battığı süreci ve sonrasını anlatırken şu ifadeleri kullandı:

"Sanayi Bakanı, babamın arkadaşı olur ismi lazım değil, beni Ankara'ya başbakanlığa çağırdı. Bana, 'Murat cebimde bir mektup var, seni ABD Büyükelçisi şikâyet ediyor bu nedenle sana küçük bir ceza vereceğiz' dedi. Çok utandım tabii. Türkiye Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanlığı, sen de bakansın ne demek ABD Büyükelçisi seni şikâyet ediyor dedim. Böyle bir şey olabilir mi memlekette kanunlar var dedim ama kimse dinlemedi.

Sonra 35 trilyonluk ceza yedik. Artık bizi ne kadar büyük görüyorlarsa 35 trilyonluk ceza verdiler. Devletin karışacağı işe niye giriyorsun denebilir ama devletin kola işine karışacağı kimin aklına gelir? Böyle kurmuşsun, şöyle imalat yapıyorsun diye devletin karışacağı. Bende de biraz delilik var herhalde, gittim devleti mahkemeye verdim. Devlet, Türkiye Cumhuriyeti. Mahkeme 7 yılın sonunda yanlış diyerek cezayı iptal etti. Cezayı ödemedik."

murat ülker cola turka cola turka battı abd