Murat Yetkin'den Akşener Yorumu: 'Görevden Kaçılmaz' Diyerek Aday Olabilir

TAKİP ET

Gazeteci Murat Yetkin, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Teke Tek'te yaptığı dikkat çekici açıklamalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yetkin, Akşener'in şartların gerektirmesi durumunda "Görevden kaçılmaz" diyerek "fedakârlık gösterebileceğini" yazdı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HaberTürk'te katıldığı Teke Tek programında altılı masanın "noter olmadığını" belirterek partisinin ve masada bulunan diğer partilerin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylama mecburiyeti olmadığını açıkladı.

Başka isimlerin de aday olabileceğini belirterek "Biz de adayımızı çıkarabiliriz" diyen Akşener, "kazanacak adayın" çıkarılacağını vurguladı.

Yetkinreport'ta kaleme aldığı yazıda Akşener'in bu sözlerinin muhatabının doğrudan Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu belirten gazeteci Murat Yetkin, "Akşener’in 'masayı biz de dağıtabiliriz' diye de yorumlanabilecek bu sert tepkisi, Kılıçdaroğlu’nun 23 Eylül’de İzmir’deki CHP toplantısında yaptığı sert 'Benimle misiniz, değil misiniz?' çıkışına yanıttı" değerlendirmesini yaptı.

"Altılı Masada Denizler Kabarmış, Dalgalar Kıyıya Vurmaya Başlamış"

Akşener'in CHP ve İYİ Parti arasında bir süredir devam eden çekişmeye yönelik sözler söylediğini belirten Yetkin, "Belli ki 2 Ekim toplantısından önce Altılı Masada denizler kabarmış, dalgalar kıyıya vurmaya başlamış. AKP ve MHP’yi fazlasıyla memnun edecek bu durum iki şekilde yorumlanabilir. Birincisi, 'Denizler durulmaz dalgalanmadan' atasözüne gönderme yapar. İkincisi, bu gidişle dalgaların masayı sarsacağını gösterir" ifadelerini kullandı.

"Kazanabilecek aday" tanımının doğru olduğunu ancak bu konuda herkesin karından konuştuğunu belirten Yetkin, muhtemel adaylara ilişkin şu ifadelere yer verdi:

 

"Kazanabilecek Aday" Kim?

"Henüz masaya gelmediğini hepsi söylese de altı lider de halkın ilgisinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkacak adayın kim olacağına odaklandığını biliyor.

'Kazanabilecek aday' muhalefet cephesi açısından doğru tanım ama kimin kazanabilecek aday sayılacağı konusunda herkes karnından konuşuyor.

Kimileri gerçekten belden aşağı vurarak Kılıçdaroğlu Alevi olduğu için Sünni çoğunluk oy vermez ve kazanamaz diyor.

Kimilerine göreyse Mansur Yavaş başta HDP olmak üzere Kürt seçmenden oy alamayacağı için kazanamaz.

Kimilerine göre Ekrem İmamoğlu yanlış halkla ilişkiler hamleleriyle imajını erken yıprattığı için kazanacak aday olamaz. (İmamoğlu’na Sünni, Alevi, laik, Kürt, ılımlı milliyetçi kesimlerin oy verdiği 2019’da görülmüştü.)

"Akşener 'Görevden Kaçılmaz' Diyebilir"

Geriye Akşener kalıyor. Evet, adaylıktan tek 'feragat' edenin kendisi olduğunu haklı olarak söylüyor ama Türkiye gibi siyasette 'Görevden kaçılmaz' gerekçesinin yaygın söylem olduğu bir ülkede aday olma fedakârlığı da gösterebilir belki.

Ama Yavaş için öne sürülen gerekçe, Akşener için de geçerli.

Altılı Masanın 2 Ekim toplantısı en çok İYİ Parti’nin kopmasını bekleyen AK Parti tarafından dikkatle izlenecek sanırım."

murat yetkin akşener meral yorumu görevden kaçılmaz diyerek aday olabilir